81. Privitor la ridicarea MAN

0
908
shamati

***

Am auzit

Se știe că datorită spargerii, au căzut în BYA stropi de Kdușa. Dar acolo, în BYA, ei nu pot fi corectați și de aceea trebuie ridicați la Ațilut. Făcând fapte bune și Mițvot cu scopul de a aduce mulțumire Creatorului, și nu sieși, aceste scântei se ridică la Ațilut. Apoi ele sunt integrate în Masach de elion (al Celui de Sus), la Roș, unde Masach rămâne în eternitatea sa. Atunci are loc un Zivug (cuplare spirituală) peste Masach prin Hitkalelut-integrarea scânteilor, și Lumina Superioară se răspândește în toate lumile într-o măsură egală cu scânteile ridicate de aceste lumi.

Aceasta este similară cu Hizdakchut-purificarea Parțufim de Akudim. Am învățat că în timpul Hizdakchut, când Lumina pleacă din această cauză, Masach de Guf se ridică de-a lungul Reșimot, la Peh de Roș. Motivul fiind, că atunci când cel de jos nu mai primește, este considerat că s-a purificat de Aviut. Ca atare, Masach se poate ridica înapoi la Peh de Roș, deoarece căderea sa la nivelul Guf s-a datorat Luminii extinse de Sus în jos, în vasele de recepție.

În plus, Roș este întotdeauna apreciat ca fiind de jos în sus, adică în opoziție față de extindere. Iar atunci când Guf încetează să mai primească Luminile care coboară de Sus, din cauza absenței unui Masach care a fost purificat prin Bituș-lovirea din interior și din exterior, se consideră că Masach de Guf a fost purificat de Aviut, și a urcat la Roș cu Reșimot.

Mai mult, când persoana se angajează în Tora și în Mițvot pentru a dărui, și nu pentru a primi, prin aceasta, scânteile se ridică la Masach de Roș din lumea Ațilut (ele se ridică nivel cu nivel până când ajung în Roș de Ațilut). Atunci când ele sunt integrate în acest Masach, și nivelul Luminii este în concordanță cu mărimea Masach, mai multă Lumină este adăugată în toate lumile. Iar omul, care a cauzat această îmbunătățire Deasupra, primește și el  iluminarea progresând în Sus, în lumi.

Previous article82. Rugăciunea pe care omul ar trebui să o înalțe mereu
Next article120. Motivul pentru care nu se mănâncă nuci de Roș HaȘana
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."