75. Există un discernământ al lumii viitoare și există un discernământ al acestei lumi

0
829
shamati

***

Am auzit în timpul unei mese cu ocazia unei circumcizii, Ierusalim

Există un discernământ al “lumii viitoare”, și există un discernământ al “acestei lumi”. Lumea viitoare este considerată “credință”, iar această lume este considerată “dobândire”.

Despre lumea viitoare este scris, “ei vor mânca și se vor desfăta”, adică acolo nu există sfârșit al sațietății. Asta, deoarece tot ceea ce este primit prin credință nu are limite. Pe când ceea ce este primit prin dobândire, deja are limite, pentru că tot ce intră în Kelim-Vasele celui de jos, este limitat de cel de jos. Ca atare există o limită a dobândirii în această lume.

Previous article76. Cu toate ofrandele tale tu trebuie să oferi și sare
Next article74. Lume, An, Suflet
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."