74. Lume, An, Suflet

0
940
shamati

***

Am auzit în 1943

Se știe că nu există realitate fără cineva care să perceapă realitatea. Ca atare, când spunem “Nefeș de Ațilut”, înseamnă că ne dăm seama de dobândirea unei anumite măsuri din Abundența Superioară, o măsură pe care o numim Nefeș.

Lumea se referă la ceea ce este “comun” în interiorul acelei realizări, adică toate sufletele au o formă comună așa încât oricine ajunge la acel nivel, dobândește acel nume, Nefeș. Rezultă de aici că nu este necesar ca un individ anume să dobândească acel nume și în acea formă, ci oricărei persoane care realizează acel nivel – ceea ce se petrece, desigur prin pregătirea de Kdușa și puritate – abundența îi apare în acea formă numită Nefeș.

Putem înțelege cele de mai sus dintr-un exemplu material, aplicat în lumea aceasta. De exemplu, când cineva îi spune altcuiva, “Acum mă duc la Ierusalim”, atunci când rostește numele orașului, fiecare știe și recunoaște acel oraș. Cu toții sunt siguri despre ce loc vorbește persoana, deoarece aceia care au fost deja acolo știu despre ce este vorba.

Previous article75. Există un discernământ al lumii viitoare și există un discernământ al acestei lumi
Next article73. După Țimțum
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."