191. Timpul coborârii

0
1062
shamati

***

Am auzit în Sivan 14, Iunie 1938

 

Este greu de descris timpul coborârii, când toate muncile și eforturile de la începutul lucrului, și până la momentul coborârii sunt pierdute. Cuiva care nu a simțit niciodată gustul servitudinii față de Creator, aceasta i se pare ceva din afara lui, care se întâmplă celor de la nivelurile înalte. Dar oamenii obișnuiți nu au nicio legătură cu servirea Domnului, ci tânjesc doar după voința materială de a primi, care este prezentă în curgerea lumii, și care spală lumea întreagă cu această dorință.

Dar noi trebuie să înțelegem de ce au ajuns ei la o asemenea stare. În fond, cu sau fără consințământul cuiva nu există nicio schimbare în Creatorul cerului și pământului; El se comportă sub forma Binelui care face bine. Și atunci care este câștigul unei asemenea stări?

Ar trebui să afirmăm că ea vine ca să anunțe măreția Sa. Omul nu trebuie să acționeze ca și când nu ar vrea-O pe Ea. Mai mult, ar trebui să se poarte cu frică de maiestate, să cunoască meritul și distanța dintre el și Creator. Este greu de înțeles aceasta cu mintea superficial, sau de a avea posibilitatea vreunei conectări a Creatorului cu creația.

La momentul căderii el simte că este imposibil să aibă legătură, sau să aparțină Creatorului prin Dvekut (adeziune), deoarece simte că servitudinea este un lucru străin întregii lumi.

Într-adevăr așa este, dar ”În locul unde găsești măreția Lui, tot acolo afli și umilința Lui”. Aceasta înseamnă că este vorba despre ceva mai presus de natură, și anume Creatorul a dat acest dar creației, pentru a le îngădui oamenilor să fie conectați și să adere la El.

Rezultă că atunci când cineva devine reconectat, el ar trebui să-și amintească mereu momentele sale de cădere, pentru a recunoaște și a aprecia și a prețui timpul de Dvekut. Astfel, el va ști că acum a primit salvarea mai presus de calea naturală.

Previous article192. Sorții
Next article190. Fiecare acțiune lasă o urmă
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."