157. Dorm, dar inima mea este trează

0
901
shamati

***

Am auzit în 9 Nisan, 18 aprilie 1948

 

Din Zohar (parașat Amor, 95a): ”Adunarea lui Israel a spus ”Eu dorm în exil în Egipt, acolo unde copiii mei au trăit sub o aspră sclavie”. Mohin erau în stare de adormire, așa după cum s-a scris despre versetul ”este acolo”, Dumnezeul lor doarme.

”Dar inima mea este trează pentru a-i proteja pe cei care nu vor fi distruși în exil”. Aceasta înseamnă că atunci când primesc Mohin de Ahoraim, ei sunt apărați de ele, chiar dacă acestea nu strălucesc în ea, și ei se găsesc încă în exil. Cu toate acestea, inima este considerată a fi tot trează, în forma de ”nu dezvăluie de la inimă la gură”.

Inima este Vak, deoarece aici este vorba despre Vak de Hochma. Așadar, chiar și în timp de Gadlut, aici nu există o altă Hochma, ci doar din ceea ce a primit aici.

”Iubitul meu a ciocănit”. Aceasta este bătaia, Masach (ecranul) de Hirik (semn de punctuație) în ZA. ”Și Mi-am amintit legământul Meu”. Aceasta este circumcizia, care reprezintă Dinim (judecățile) de Nukva, care au anulat Dinim de Dechura (masculin). Dinim reprezintă un discernământ care anulează Gar, fiind considerat ”tăiere”.

Mai există și alte corecții, numite ”plată”. ”Deschide pentru Mine o nișă cât un vârf de ac, și Eu voi deschide pentru tine Porțile Superioare”. Această deschidere minusculă indică lumini slabe, căci fără Hasadim, Hochma strălucește foarte slab.

Doar mai târziu, după ce sunt atrase Hasadim, Hochma este integrată cu Hasadim, Vak, marile coloane. Iar înțelesul Porților Superioare este legat de Hasadim din perspectiva lui AVI, numite ”aer pur”. Aceasta este din cauză că doar după ce are Hochma, dar atrage Hasadim, aceste Hasadim sunt numite ”aer pur”, deoarece preferă Hasadim în fața Hochma.

Cu toate acestea, atunci când are Hasadim fără Hochma, este considerat Katnut. ”Deschide pentru Mine” acest ZA și sora sa Malchut, în formă de Hochma, pentru ca ea să poată extinde Hochma. ”Căci ușa pentru a intra la Mine se află în tine”. Astfel, doar atunci când ai Hochma eu voi avea o deschizătură, pentru a intra sub formă de Hasadim, pe care o am de la AVI, numit ”aer pur”.

”Veniți să vedeți: când Creatorul a ucis primii-născuți din Egipt și a coborât nivelurile de Sus în jos”, Egiptul este linia stângă. Cu toate acestea ei sunt sub formă de Klipa, fără nicio integrare cu dreapta. Iar când Israel au fost în Egipt, ei au fost sub dominația lor și au primit, de asemenea, stânga.

În ceea ce privește plaga primului-născut, adică revocarea dominației Gar de stânga, aceasta este ”și a coborât nivelurile de Sus în jos. În acel moment, Israel a intrat în legământ cu semnul sfânt”.

Circumcizia se referă la Dinim de Nukva, care este un Masah de Hirik, care anulează Dinim de Dechura. Acționând astfel, ea anulează Gar de stânga, lăsând să strălucească doar Vak. Rezultă, că datorită lovirii primului lor născut de către Creator, ei au avut puterea să respecte legământul, ”ca și sângele care era expus pe ușă”.

”Și erau două feluri de sânge: unul al Pesah (Paștelui) și unul al circumciziei”. Sângele Paștelui este corecția integrarii liniei stângi; iar sângele circumciziei este corecția Dinim de Nukva, care este Hirik.

Previous article158. Motivul pentru care nu se mănâncă în casa altuia, de Pesah
Next article156. Ca să nu ia și din Pomul Vieții
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."