142. Esența Războiului

0
1060
shamati

***

Am auzit

 

Războiul, în esență ar trebui să se găsească într-un loc al permisiunii. Cu toate acestea, în ceea ce privește Mițva și păcatul, acolo pierderea este aproape, și răsplata departe. Prin urmare, omul ar trebui să respecte Mițva fără să stea pe gânduri.

Însă, în cazul în care duce un război și ține Mițva prin propria lui alegere, acesta ar trebui să se desfășoare într-un loc încuviințat, deoarece acțiunea este doar o chestiune care ține de permisiune. Astfel încât, chiar dacă eșuează, păcatul să nu fie chiar atât de mare. Din acest motiv acesta este considerat aproape de răsplată, căci în cazul în care persoana câștigă războiul, ea va aduce o nouă autoritate sub Kdușa.

Previous article143. Doar bine pentru Israel
Next article141. Sărbătoarea de Pesah
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."