137. Zelofehad aduna lemne

0
1062
shamati

***

Am auzit în 1947

Zelofehad aduna lemne. În Zohar se interpretează aceasta prin faptul că el măsura arborii pentru a vedea care este cel mai mare: pomul vieții sau al cunoașterii. Un om drept este numit ”pomul vieții”, care este în întregime dedicat dăruirii. Și în această situație nu există niciun fel de sprijin pentru cele externe. Cu toate acestea, împlinirea se găsește în arborele cunoașterii, extensia Hochma( înțelepciunii) în jos. Aceasta se înțelege prin a face bine creaturilor Sale. Și arborii nu trebuie măsurați; ei ar trebui să fie ”ca ei să poată deveni unul în mâna ta”.

Aceasta înseamnă că unul fără celălalt este incomplet. Iar Mordechai era din partea discernământului pomului vieții, nedorind să extindă nimic în jos, căci nu avea nicio deficiență (Lipsă). Prin urmare el trebuia să-l crească pe Haman astfel încât să poată atrage Luminile dedesubt. Ulterior, atunci când își va dezvălui deficiența, Mordechai le va primi sub forma recepției pentru a dărui.

Acum putem înțelege de ce mai târziu, când Mordechai a spus lucruri bune despre Rege, când l-a salvat pe acesta de la moarte, Regele l-a promovat pe Haman, care era dușmanul lui. Este așa după cum au spus înțelepții noștri, ”în funcție de dorința fiecăruia”, în concordanță cu dorința lui Haman și Mordechai, care se urau unul pe celălalt.

Previous article138. Despre frica, ce vine câteodată asupra unei persoane
Next article136. Diferența dintre primele scrisori și ultimele scrisori
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."