118. Pentru înțelegerea chestiunii genunchilor plecați, în fața lui Baal

0
892
shamati

***

Am auzit

 

Există discernământul soției și discernământul soțului. Despre soție se consideră că ”ea nu are nimic în afară de ceea ce îi dă bărbatul ei”, iar soțul este considerat acela care extinde abundență în partea lui proprie. Genunchii sunt considerați ”înclinare”, așa cum este scris, ”în fața Mea trebuie să se plece fiecare genunchi”.

În înclinare există două discernăminte:

  1. Acela care se înclină înaintea unuia care este mai mare. Și deși nu-i cunoaște meritele, doar crede că este mare, el se înclină în fața acestuia.
  2. Atunci când îi cunoaște măreția și meritul, cu deplină claritate.

Există de asemenea două discernăminte în ceea ce privește credința în măreția Celui de Sus:

  1. El crede că el este măreț pentru că nu are de ales, adică, el nu are posibilitatea de a cunoaște măreția lui.
  2. El are o cale de a cunoaște măreția lui, cu deplină claritate, dar cu toate acestea el alege calea credinței pentru că ”Este gloria Domnului de a ascunde un lucru”. Aceasta înseamnă, că deși există scântei în corpul cuiva care dorește tocmai să cunoască măreția Sa, și să nu fie ca un animal, el alege tot credința, mai presus de rațiune.

Prin urmare, acela care nu are alternativă și alege credința este considerat o femeie, de gen feminin – ”el a devenit tot atât de slab cât o femeie” – și ea primește doar de la soțul ei. Dar acela care este îndreptat și se zbate să meargă pe calea credinței este numit ”un luptător”. Rezultă că aceia care aleg credința atunci când au opțiunea de a merge pe calea cunoașterii, numită Baal (soț), sunt numiți ”cei care nu s-au înclinat în fața lui Baal”. Adică nu s-au predat către munca lui Baal, considerată ”cunoaștere”, ci au ales calea credinței.

Previous article119. Acel Discipol care a învățat în secret
Next article117. Ai muncit și nu ai găsit, să nu crezi
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."