106. Care este semnificația celor doisprezece cozonaci împletiți de Șabat

0
892
shamati

***

Am auzit în Elul, august 1942

În cântecele de Șabat este scris, ni se va dezvălui noua aromă a celor doisprezece cozonaci împletiți, care sunt o literă în numele Lui, multiplicată și vagă (slăbită de forță).

Trebuie să interpretăm cuvintele Sfântului Ari. Se știe că s-au realizat două Linii-Vavim, (Vav-Linie), făcute de al doilea Țimțum-Restricție, adică partea (linia) dreaptă și partea (linia) stângă. Acesta este înțelesul pentru multiplicare, din cuvântul “a multiplica”. Și din aceasta, din puterea corecției celui de-al doilea Țimțum, unde există o asociere a calității milei cu cea a judecății, judecata a devenit mai vagă decât era înainte de îndulcire.

Apoi cele două Linii – Vavim (realizări în multiplicare) luminează, strălucesc în Malchut, care înseamnă Zeinim-împreunarea părții masculine cu cea feminină. Zeinim sunt Malchut numită “a șaptea”, care adună cele două Linii-Vavim, în sine.

A șaptea zi este considerată Gmar TikunSfârșitul Corecției, cunoscută ca sfârșitul zilelor. Oricum, strălucește în cei șase mii de ani. Acesta este înțelesul celor șase zile de activitate, cunoscute ca “asta a creat și a realizat Creatorul”. Iar Șabat este numit “odihnă” (după cum este scris, “și în a șaptea zi El a lăsat munca și s-a odihnit”).

Asta este considerat Șabat, care strălucește în cei șase mii de ani, ca apoi, Șabat să fie considerat odihnă, asemeni unei persoane care duce o greutate și se oprește să se odihnească în mijlocul drumului, pentru a-și recâștiga forțele. Apoi va trebui să care iar acea greutate.

Dar, la Șabat de Gmar Tikun nu mai este nimic de adăugat, așa încât acolo nu mai există muncă deloc.

Previous article107. Privitor la cei doi îngeri
Next article105. Un discipol înțelept bastard precede un înalt preot cu pământ (nerăsplătit)
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."