O lege nou descoperită a Naturii, poate fi biletul pentru o viață incredibilă

0
817

Ești adaptat la natură?

Legile naturii nu se schimbă. Acestea nu sunt legi politice pe care să le sucim atunci când nu ne convin. Legile naturii sunt deasupra noastră. Putem studia legile fizicii, chimie si biologiei și să le folosim în mod corespunzător, pentru că legile naturii sunt absolute. Atunci trebuie să studiem și Legea Unității generale, care este legea generală a întregii Naturii.

Prin urmare, ce ar trebui să schimbăm în noi, astfel încât să fim mai congruenți cu natura? Să ajungem la o stare în care să nu simțim nici o presiune din partea Naturii, cum ar fi: vreme severă, cutremure, boli, războaie și divorțuri.

Dacă ai ca scop binele celorlalții, poți avea plăceri nelimitate!

Căutarea răspunsului la întrebarea de mai sus ne conduce spre studiul naturii umane. Natura umană este dorința de a trăi, de a te simți bine și a te bucura. Asta este, vrem mereu să ne satisfacem ceva, numit “dorință”. Când vrem să dormim, dorim să ne satisfacem o dorință pentru odihnă. Când dorim să mâncăm, vrem să ne satisfacem o dorință pentru mâncare și așa mai departe.

Dorințele omului se împart în mai multe categorii de bază: hrană, sex, familie, bani, respect, putere (dominare) și cunoaștere. Toate celelalte dorințe sunt de fapt “sub-dorințe” în cadrul acestor categorii. Toate dorințele noastre sunt numite în general „a dori să te bucuri de …”, dorința de a fi îndeplinite. Dacă aș înțelege că este în interesul meu să mă conectez prin aceste dorințe cu alte persoane, astfel încât să fim toți în congruență cu forța Naturii, această lege a unității, atunci aș putea doar să corectez în mine fiecare dorință, astfel încât să  acționeze pentru a se conecta cu alții.

Astfel, trebuie să urmăresc ca aceste dorințe să fie pentru beneficiul tuturor. Dacă am încerca să satisfacem doar propria dorință, aceasta este considerată o “dorință egoistă.” Dacă aș avea ca scop ca de fiecare dintre dorințele mele să beneficiem noi toți împreună, atunci eu trebuie să iau în considerare pe toată lumea și să-i cred pe toți ca unul, iar această lege a unității să-mi fie imperios necesară. Prin urmare, trebuie să urmăresc ca fiecare dorință să fie spre beneficiul tuturor.

Întrebarea este: „Cum ar trebui să fac asta?”

Nu trebuie să fii un om de știință pentru a înțelege ce această nouă formă de educație o poate face pentru tine

Oameni de știință, economiști, psihologi, sociologi, precum și propriile noastre experiențe, ne spun că nu mai avem de ales, trebuie să avem grijă unul de altul și să acționăm ca un singur organism. Cu toate acestea, propria natură crede altfel. Crede că ar trebui să primească în primul rând pentru sine, să-și îndeplinească propriile dorințe, nu să aibă grijă de ceilalți. Iar dacă decide să aibă grijă de alții, e doar pentru propriul beneficiu.

Dar nu este suficient pentru ca să te simți satisfăcut. Într-o familie unită, eu nu cred că este așa; Cred că întreaga familie este ca unul, nu îmi condiționez comportamentul pentru propriul beneficiu. De asemenea, Legea Forței Globale ne convinge să ne gândim la lume ca la un tot unitar.

Pentru a face asta, fiecare dintre noi trebuie să-i ajute pe ceilalți, în așa fel încât să construim împreună un nou sistem de educație, integral, ceea ce ne va conecta și ne va arăta că nu avem de ales.

Atunci, cum ne putem uni?

Îți poți schimba natura, prin dezvoltarea unei obișnuințe

În natură există o lege specială prin care putem ajunge mai aproape unul de altul și a ne depăși ego-urile. Este numită “Obișnuința devine o a doua natură.” Știm că pentru a obține rezultate satisfăcătoare, vom repeta de multe ori anumite acțiuni. Efectuăm acțiunea până când ea devine un obicei pentru noi. Cu toate acestea, șansele de a deveni un obicei depind de măsura în care mediul ne obligă să facem acest lucru, de măsura în care toată lumea o face și de gradul în care acțiunea este susținută de tot ceea ce vedem în jurul nostru.

Prin urmare, dacă am iniția o educație și un mediu propice pentru fiecare dintre noi, vom fi capabili să avansăm spre o stare în care o persoană să fie impresionată de modul în care oamenii sunt atenți cu ceilalți. Putem face acest lucru prin influența opiniei publice prin intermediul mass-media și prin explicații.

Trebuie să pretindem intenționat să le fie bine altora, să fim grijuli față de alții, la fel ca într-o familie și să arătăm că ne pasă de ceilalți la fel de mult ca de noi înșine. Trebuie să ne menținem în această acțiune tot timpul, ca și cum am fi deja o societate corectată.

Treptat, prin exercitarea unui astfel de comportament, prin opinia publică, precum și prin influența mediului, vom începe efectiv să gândim în acest fel. Vom fi impresionati de aceasta atât de mult încât vom dobândi un obicei intern fără de care nu vom mai putea trăi. Astfel, deși vom absorbi obiceiul din exterior, fiind obligați să-l preluăm, iar el va deveni o a doua noastră natură, la fel ca natura cu care ne-am născut.

Vei vedea cât de ușor te poți desprinde de a fi sclavul naturii tale

Acesta este motivul pentru care este imperativ să folosim legea “Obișnuința  devine o a doua natură.” Depinde de măsura în care ne aflăm sub propria presiune și a presiunii sociale de a ne aminti de acest joc și astfel, să avansăm.

Ai putea spune că acționăm ca niște copii. Ei își imaginează că fac ceva important, că au construit ceva, în timp ce noi știm că este un joc și nu ceva real. Copiii fac greșeli în jocurile lor, construiesc, apoi dărâmă și construiesc din nou. Dar tocmai prin aceste jocuri, învață și înțeleg.

Fără jocuri, un copil ar crește sălbatic. Acesta este motivul pentru psihologii și alți profesioniști construiesc sisteme speciale de jocuri pentru copii, din diferite materiale și în diferite forme. Aceasta este singura cale prin care putem avansa.

Chiar dezvoltarea noastră fizică ar fi imposibilă fără jocuri. Noi le numim “sport”. Un sport este un joc în care, prin diferite exerciții, ne obișnuim să facem lucruri pe care nu le-am putea face fără practică, adică fără repetarea continuă a aceleiași acțiuni. Într-adevăr, putem realiza lucruri mari prin obișnuință.

Putem vedea, de asemenea, că persoanele care locuiesc împreună se simt unul pe altul și se înțeleg unul pe altul chiar și fără cuvinte. E ca un discurs intern, rezultat al obișnuinței, pentru că trăind sub același acoperiș și simțindu-se unul pe altul, ei devin “incluși”, contopiți unul un altul. În trecut, națiuni întregi și civilizații au fost construite în acest fel, printr-un amestec de oameni străini, care până la urmă conviețuind împreună au dobândit caracteristici comune.

Cu alte cuvinte, legea “Obișnuința devine o a doua natură”, există în special pentru noi. Prin această lege, vom ajunge la o stare în care să ne asumăm formule contrare naturii noastre și să ne transformăm interior. Acesta este modul în care avansăm și ne construin pe noi înșine.

Prin această schimbare de sine ne putem elibera de natura noastră înascută și să începem un nou nivel de existență.

Scris de Michael Laitman

Michael Laitman este un gânditor global, dedicat generării metodei de schimbare a societății prin educație integrală, cheia rezolvării celor mai presante probleme ale timpului nostru. Este fondatorul Institutului ARI, profesor de Ontologie și Teoria Cunoașterii, Doctor în Filosofie, Master în Știința și Cibernetica medicală.

www.michaellaitman.com