Evoluţia dorinţei umane de a primi plǎcere

0
1932
laitman

http://ariresearch.org/

Evoluţia dorinţei de a primi plǎcere a produs umanitǎţii nevoia constantǎ de a se dezvolta, de a inventa şi de a descoperi lucruri noi. O dorinţǎ mare înseamnǎ nevoi mai mari care dau agerime intelectualǎ şi abilitǎţi perceptive. Creşterea dorinţei de a primi dezvoltǎ evoluţia umanitǎţii în urmǎtoarele moduri:

În primul rând, înclinaţia cǎtre plǎcere se manifestǎ în dorinţele fizice, cum ar fi dorinţa de supravieţuire, reproducere şi de a avea o familie. Aceste dorinţe au existat încă de la începuturile omenirii. Dar deoarece omul este o fiinţă socială, dorinţele suplimentare au evoluat în noi şi s-au numit “dorinţe umane” sau “dorinţe sociale”, cum ar fi dorinţa de bogăţie, onoare, suveranitate şi faimǎ. Aceste dorinţe au schimbat faţa umanitǎţii, au introdus clasele sociale, sistemele ierarhice şi au schimbat structurile socio-economice.

Ulterior, a apǎrut dorinţa de cunoaştere. Aceastǎ dorinţǎ s-a manifestat în evoluţia ştiinţei, sistemelor educaţionale şi cultură. A apărut pentru prima dată în timpul Renaşterii şi a continuat de-a lungul Revoluţiilor industriale şi ştiinţifice, precum şi în ziua de azi.

Creşterea Mişcării Iluministe şi a secularismului în societate a încurajat manifestarea dorinţei de cunoaştere. Această dorinţă este necesarǎ omului pentru a înţelege totul despre realitatea înconjurătoare. Prin urmare, el a căutat din ce în ce mai multe informaţii şi a vrut să cerceteze şi sǎ controleze tot.

Dacă vom observa evoluţia omului în cultură, educaţie, ştiinţă şi tehnologie, având în vedere înţelegerea faptului că dorinţele conduc la toate aceste procese, vom trage concluzia că evoluţia dorinţelor a creat, de asemenea, toate ideile noastre, invenţiile şi inovaţiile. Toate acestea sunt doar unelte “tehnice”, “slujitori”, care au evoluat pentru a satisface nevoile pe care aceste dorinţe le-au creat.

Acest proces al evoluţiei dorinţei are loc nu numai în integralitatea umanitǎţii de-a lungul istoriei, ci se întâmplă în viaţa privată a fiecăruia dintre noi. Aceste dorinţe multiple sunt folosite una câte una, într-o varietate de combinaţii şi direcţioneazǎ cursul vieţii noastre.

De fapt, motorul intern care ne propulsează înainte şi induce procesele care se desfăşoară în societatea umană, este de fapt dorinţa noastrǎ de a fi fericiţi. Evoluţia dorinţelor noastre este neîncetată şi proiecteaza pezentul şi viitorul nostru.

Previous articleUtilizarea corectă a Ego-ului
Next articleÎnţelegerea alegerii libere
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."