Arhitectura relaţiilor dintre noi

0
1007
laitman

Arhitectura relaţiilor dintre noi

 

Marea diferenţă între un mod egoist de viaţă şi unul altruist poate fi înţeleasă printr-un exemplu gǎsit în naturǎ. Douǎ minerale care se gasesc în naturǎ, grafitul (“cerneala” din creioane) şi diamantele, sunt în totalitate identice chimic, ceea ce înseamnǎ cǎ sunt formate din aceiaşi atomi. Cu toate acestea, aceste două minerale au calităţi izbitor de diferite ca urmare a legăturilor diverse dintre atomii lor. Legăturile între atomii de grafit sunt slabe, fǎcându-l sfǎrâmicios şi fragil; legǎturile în diamant sunt foarte puternice, fǎcându-l cea mai durabilǎ substanţǎ cunoscutǎ de om.

De asemenea, arhitectura relaţiilor dintre noi creează lumea pe care o vedem şi aceasta este ceea ce trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri. Dacă vor înţelege că relaţiile dintre ei determinǎ realitatea în care trăiesc şi dacǎ vor învǎţa cum sǎ creeze legǎturi corecte între ei, atunci vom fi pavat o cale sigurǎ spre o viaţǎ lipsitǎ de crizǎ, pentru ei şi pentru noi.

Previous articleExplicaţia globalizǎrii / Dezvoltarea naturalǎ
Next articleProblemele globale: noua mişcare socială în curs de dezvoltare
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."