Adevărul despre Relațiile Virtuale

0
980

Relațiile Virtuale sunt produsul propriei noastre imaginații

online-chat-clipart-1

Multă lume își creează în ziua de azi “legături romantice virtuale” pe site-uri de socializare precum Facebook. Ei întâlnesc alte persoane, împărtășesc fotografii și chiar se îndrăgostesc de partenerii virtuali!

Motivul pentru care suntem atrași de partenerii virtuali se datorează faptului că legătura creată cu aceștia nu este materială, ci e detașată de contactul fizic, chiar și de cel “spiritual” într-o oarecare măsură. Din moment ce nu suntem legați de nicio limitare fizică, putem avea câte fantezii dorim, să atribuim cele mai bune calități partenerului nostru virtual, să ridicăm legătura noastră cu el “în al nouălea cer”, ca să folosim o expresie. Ne autoconvingem cât de specială e această legătură și că e o ocazie de a obține dragoste perfectă, frumoasă.

Din nefericire, acest lucru e doar o iluzie. Prin internet, trăsăturile fizice ale unei persoane sunt ascunse, iar calitățile interioare accentuate. Ne putem exprima oricum dorim, însă problema e că pierdem din vedere realitatea pe măsură ce ne cufundăm în acest joc. Uităm că nu avem de-a face cu o persoană reală ci cu propria imaginație.

Când vedem pe cineva în viața reală, atunci putem spune dacă are sau nu într-adevar anumite trăsături și dacă acestea sunt sau nu reale. Pe internet, oricum, vedem doar o imagine (atent aleasă) și citim câteva rânduri care sunt mai degrabă minciuni – și astfel dăm drumul imaginației în mod total nerealist. Oricum, momentul în care ne vom întâlni partenerul virtual în realitate, va fi cel în care balonul nostru de dulce fantezie se sparge.