Care este înțelesul Genezei (Bereșit) din Biblie?

0
874

“La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.  Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor.”

 

O aventură pentru cei care se întreabă

Dacă ești mulțumit de plăcerile acestei lumi, atunci mergi mai departe și bucură-te de muzică, artă, precum și de orice altă încântare pe care această lume o poate oferi. Dar, dacă dorești să atingi lumea spirituală, ar trebui să fii preocupat de ceva cu totul diferit – de faptul că ai nevoie de Creator.

Dacă ai nevoie de răspunsuri la întrebări pe care nu te lasă în pace, dacă vrei să știi de ce te-ai născut, care este scopul acestui vast univers în care trăim, înseamnă doar un singur lucru: că nu te vei odihni până când nu vei ajunge baza misterului care este sufletul tău.

“Ce mă înconjoară? Organisme peste organisme. Mănâncă, fac  bani, se dezvoltă … Ce se află în fața mea? Moarte? Dar, dacă acesta e cazul, atunci care este scopul existentei mele? ”

Acestea sunt întrebările care solicită să te angajezi pe calea “înapoi la surse”, la “Bereșit”, la început. Să urci spre forțele care guvernează lumea. Fiecare grad spiritual de-a lungul căii este un mister: “Ce alte mari surprize are Creatorul în rezervă pentru mine?”

Sufletul ascuns sub învelișuri ale ego-ului

“La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul”.  Acest pasaj vorbește despre crearea Lumii  Superioare –  un spațiu în care sufletul tău va exista. “Eu” nu este încă treaz; nu percepe încă propria existență.

“… Pământul (dorința) era pustiu și gol”. Rezultă că dorința de a nu a fost încă formată (e pustie și goală), ceea ce înseamnă că nu am avut nicio dorință de a revela lumea spirituală.

Deci, ce era acolo? Doar o coală curată de hârtie gata pentru a înregistra istoria omenirii, istoria unui suflet. La asta face aluzie pasajul de la bun început, când lumea spirituală a fost concepută în interiorul tău.

Viața ta spirituală este formată prin procese tumultoase pe care nu le simți până când nu începi să sesizezi o dorință copleșitoare de a deveni participant, sau mai bine zis, protagonistul în acest joc minunat.

Acesta este modul în care se formează sufletul tău.

Dar, în același timp, trebuie să fii perseverent, ca și cum un ecran negru, impenetrabil,  te desparte de tot ceea ce întrezărește din interior; nu poți vedea, sau din alt punct de vedere nu poți simți nimic prin el. Acesta s-a îngroșat după o lungă perioadă de timp în care a redat creșterea egoistă și interesată din exterior, mai degrabă decât chestiuni interne. Gândește-te înapoi la toate dorințele care au apărut în tine în viața ta, și cât de departe de spiritualitatea erau.

Înțelesul Genezei (Bereșit) și revenirea la plăcerea absolută

Cuvântul Bereșit cuprinde întreaga cale a omenirii și înțelesul deplin al Bibliei. Inclusiv înțelegerea că ai ieșit din sânul Creatorului și trebuie să te întorci la El, urmând o cale lungă de creștere egoismului  față de care întreaga omenire trebuie să se supună. Pentru ca aceasta să se întâmple, trebuie să realizezi că ai devenit cu adevărat îndepărtat de Creator și te-ai cufundat în egoism, că nu te simți bine, iar egoismul este cauza bolii tale.

Acesta este modul  în care vom începe treptat să ne curățim de acest strat întunecat numit “egoism”, căci el ne împiedică să trăim, să respirăm, să vedem. Mai mult, vom începe să ne descoperim sufletul – un mecanism complicat, pentru a atinge lumea spirituală.

Plăcerea noastră este menită unei experiențe absolute. Este exact ceea ce Creatorul a pregătit pentru noi. Acesta este scopul creației – creațiile Sale să fie împlinite cu sentimentul de eternitate și perfecțiune. Deoarece Creatorul Însuși este veșnic și desăvârșit, El vrea să împartă starea Lui, creațiilor Sale.