Rezumat Principii si Sfaturi din Lectia zilnica – 12.02.12

0
613

 

Iubirea de prieteni este un lucru foarte mare – este vasul pentru revelarea Creatorului. Iubirea de prieteni este vasul numit “Templul Sfânt”, este un loc de sfinţenie, forţa de a dărui.
Societatea trebuie să se prezinte fiecăruia într-un mod în care fiecare să-i simtă lipsa atunci când nu este cu ea şi să vadă membrii societăţii ca fiind cei mai mari ai generaţiei – astfel ne vom îmbogăţi repede cu conexiunea între noi şi revelarea Creatorului de către creatură.
Trebuie să ne jucăm ca nişte copii de-a ceea ce vrem să ajungem, tu trebuie să înţeleagi că munca ta este să-ţi trezeşti prietenul. Să trezeşti în el dorinţa, să lucrezi asupra lui şi să-i prezinţi imaginea spirituală, mai mult decât ceea ce eşti. Trebuie să te menţii în aşa fel – atras către scop, să doreşti revelaţia, să investeşti în ea – trebuie să-i araţi cât de importantă este pentru tine avansarea, şi procedând astfel îl trezeşti – pentru că el este mic. Şi procedând astfel faţă de prieteni, nu ai nici un motiv să-ţi fie frică de ochiul rău.
Regulile de bază pentru munca în grup: 1 – în grup nu există mare şi mic – toţi prietenii sunt egali. 2 – Fiecare trebuie să facă tot posibilul şi să joace în faţa prietenilor cum îi iubeşte el pe ceilalţi. 3 -Toată lumea ar trebui să ofere astfel de exemplu la alţii, astfel încât aceştia, de asemeni, să nu poată acţiona într-un alt mod decât să se comporta frumos faţă de ceilalţi prieteni.Aceasta este absolut necesar pentru noi şi este o necesitate permanentă.

Toate acestea ar trebui să fie făcute cu intenţia ca toată lumea să se unească şi să dezvăluie prima iubire în interiorul aceastei unităţi dintre noi, şi apoi să dezvăluim a doua dragoste “reciprocă”,  şi vom continua să facem aşa până când vom ajunge la starea de corecţie finală. Şi toate acestea se întâmplă în interiorul grupului! Acest lucru înseamnă că nu ai unde să scapi.

 

Am primit totul, acum nouă nu ne rămâne decât să ne susţinem unul pe celălalt acolo şi ar trebui să creştem, să continuăm să creştem mereu  şi atunci dragostea va acoperi toate păcatelele. Să sperăm că vom avansa în acest fel, trecând de la un succes la altul.

 

Semnul de avansare în dragostea de prieteni este când cineva arată tuturor cât de mult este important pentru el să vină la timp la lecţie, este în pregătire, în intenţie, scrie lucruri, organizează totul, cum participă el la şedinţe, cum îşi face temele, cum se exprimă el însuşi trezindu-şi prietenii – totdeauna în scopul de a construi o dorinţă arzătoare în grup, de la care toată lumea va putea să se aprindă şi să ajungă la punerea în aplicare. Acest joc nu este o minciună, el este un mijloc fără de care nu vom fi capabili să atingem scopul.  Prin urmare, acesta este un joc ce poate aduce prejudicii.
Dacă fiecare se simte mare faţă de prieteni – pentru a-i influenţa, mic – în scopul de a primi de la ei, şi egal – pentru a-i iubi, atunci este sigur că suntem în stabilizarea corectă a vasului pentru revelarea Creatorului.

 

Pregătirea pentru lecţie

Înainte de studiul Zohar-ului, trebuie să ne gândim la cel mai important lucru deficienţa corectă, care vine de jos provenind numai din Lumină – o iluminare mică, care organizează şi pregăteşte înainte Kli-ul, pentru ca Kli-ul să fie demn de revelaţia Luminii.
În întregime Zohar-ul vorbeşte tot timpul despre dorinţă  – cum s-o organizeze, s-o crească, cum să-i dea mereu formele cele mai potrivite pentru primirea Luminii. Nu există altceva în realitate, decât dorinţa şi umplutura.
Cu cât materialul de studiu este mai aproape de noi, cu atât este mai dificil, pentru că atunci veţi vedea cum nu vă potriviţi voi deloc cu el. Singuri cei care sunt pe cale să atingă, nu au ştiut niciodată materialul înainte de a-l atinge. Ei au o senzaţie a unei lipse de recepţie în scopul de a avea o deficienţă. Pe de altă parte, oricine studiază şi înţelege nu are nicio deficienţă pentru realitatea despre care citeşte.

Previous articleRezumat Principii si Sfaturi din Lectia zilnica – 09.02.12
Next articleRezumat Principii si Sfaturi zilnice din Lectia zilnica – 13.02.12
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."