Pregatire pentru Lectie – 19.08.09

0
708

 

Lector: Rav Michael Laitman

 Spiritualitatea nu are forma; Forma ei este forma pe care i-o acorda omul. Situatia insasi nu are nici o importanta, principalul este inovarea, distinctia dintre lucruri – inovari in eforturi, care produc inovari in conceptia Creatorului, realitatii.

Distinctia dintre Lumina care se releveaza in Malcut (Regalitate) si intre Lumina care se releveaza in cele 9 Primare (Tet Rishonot), este Malcut care descopera Originea Luminii.

Inovarea este in asocierea celor 9 Primare cu Originea Luminii, prin creat.

Daca construim peste distinctia dintre noi, Unitate in timpul lectiei, atragem acea putere, Unica si Speciala.

Cand omul deschide cartea de studiu, este necesar a simti Originea Vietii. In masura pasiunii dorintei, el poate sa verifice daca a facut pregatirea corecta, caci totul depinde de pregatire.

 

Operele Baal haSulam: Introducere la Taas, nr. 130, pag. 798 (se gaseste si in cartea Kabbalah pentru incepatori, incepe in pag. 191), lectia 58 – 19.08.09

 Lector: Rav Michael Laitman

Fiecare om trebuie sa fie completat din toate Nivelurile expansive – Faradelege (Rasha), Faradelege deplina (Rasha Gamur), Justificator (Tzadik) si Justificator deplin (Tzadik Gamur); Conexiunea dintre toate o produce Lumina.

Trebuie sa descoperim toate calitatile si sa construim din ele un singur Vas complet, inclus din Dorinta de a primi – “Faradelege”, si din Ecran (Masah) – “Justificator” (Tzadik)

Noi nu corectam situatiile noastre si nu exista situatie inutila; De aceea nu trebuie sa examinam situatiile insesi, ci sa dorim cu pasiune totdeauna Lumina Care Se Intoarce la Sursa (Or haMahzir le Mutav)

Dupa trecerea Barierei (Mahsom), senzatia de Bine si Binefacator complica si mai mult pentru om justificarea propriilor pacate si senzatia rea din trecut, caci diferenta dintre extremele contradictorii – Bun si Rau, in aceasta situatie este mult mai mare.

Nici un om nu efectuaza el insusi inadvertente (Shegagot) si malitiozitati (Zdonot) – ele provin din Spargerea Vaselor (Shvirat haChelim); De aceea nu putem sa corectam (Tikunim-Corectari) nimic in nivelul acestei lumi.

Toate corectiile (Tikunim) pe care omul poate sa le faca, se pot efectua doar de catre Lumina Care Se Reaintoarce la Sursa (Or haMahzir le Mutav), care functioneaza doar asupra a ceea ce este defectuos – Sufletul.

Caci Creatorul a creat Raul, si trebuie sa cerem sa-L corecteze.

Tot Raul adevarat se gaseste superior Barierei (Mahsom), si este directionat direct catre Creator.

Justificarea provine din completarea Luminii doar in Vas si este simtita de catre om in intregimea lui insusi.

Vasul nostru este compus totdeauna din Rautate, asupra caruia este montat Ecranul (Masah); De aceea descoperirea facturii este lucrul cel mai mare, caci etapa imediat urmatoare este Corectia Vaselor.

 

Operele Baal haSulam: Scrisorile Baal haSulam – Scrisoarea a-17-a, pag. 704 (se gaseste si in cartea “Fructul Intelepciunii”, Scrisori, pag. 63) – 19.08.09

Lector: Rav Michael Laitman

 

Lucrarea noastra este, ca, clipa de clipa sa nu iesim din Linia Directa (Kav Yashar), pe care o construim din puncte pe care trebuie sa le verificam in fiecare nivel. Fara de aceasta verificare, nu este recomandabil a face un pas inainte.

In fiecare clipa, trebuie sa ma straduiesc a infaptui Unicitatea (Yehud) “Israel, Tora, si Sfantul Binecuvantat El este Unul”. Ca rezultat al acestor pasi, construiesc mersul spre scop.

Noi ne gasim in fiecare clipa in situatie completata de toate datele; Doar trebuie sa stim cum sa conectam corect toate posibilitatile, care creeaza si completeaza ceea ce avem in fata noastra.

Ca rezultat al eforturilor noastre de a conecta toate amanuntele realitatii la unul singur, soseste Lumina Reintoarcerii la Sursa (Or haMahzir le Mutav) si “pune in functionare” Unicitatea, o indeplineste.

Nu se poate obtine ceva prin inteligenta, inainte ca sa fie obtinut in simt; Intelegerea este ultimul nivel inainte de Obtinere.

Toata Lucrarea este de a fauri un om “Direct” (Yashar) din mine; A face conectare corecta intre “Israel” – Regalitate (Malcut), si “Sfantul Binecuvantat El” (Kadosh Baruch Hu) – Coroana (Cheter), prin cele 8 Enumerari (Sfirot) care se gasesc intre noi – “Lumina Torei – Tora” (Oraita)”; Trebuie sa ma folosesc de toate mijloacele care imi stau la dispozitie pentru a ma Conecta de Creator.

In corectarea celor 613 Dorinte, mi le inchipui ca 613 Lumini, si ca rezultat devin ca Lumina – Lumina Reintoarsa de la Regat (Malcut) la Coroana (Cheter).

“A dori cu pasiune Lucrul” este a cauta cum sa ne asemanam Creatorului: A dori cu pasiune pentru actionarea Influentei, cum actioneaza Creatorul asupra noastra.

 

Taas (Talmud Eser haSfirot – Studiul celor Zece Sfirot), vol. 4, partea 12, pag. 1200, nr. 194, col. 1, lectia incepe cu: “Si pentru a intelege” – 19.08.09

 Lector: Rabinul Michael Laitman

 Ca rezultat al Restrictiei (Tzimtzum) B, in fiecare Enumerare (Sfira) a Fetzei Mici (Zeir Anpin) functioneaza doar o parte a Sferei Ochilor (Galgalta Einaim) – dificitul Vasului de primire, de aceea este denumit “Mic” (Katan).

Marcarea masurilor, evaluarea in Intelepciunea Kabbalah, este marcarea potentialelor energetice a functionarii Figurii (Partzuf), dar fiecare Figura (Partzuf) in sine este compusa din 10 Sfirot complete. Aceasta este o evaluare calitativa si nu cantitativa.

“Mama isi prelungeste picioarele” – mama da exemplu, putere pentru inferior prin Ahap-l (Ozen – Ureche, Hotem – Nas, Pe – Gura) ei, pentru a sti cum sa se puna in actiune.

Daca nu vom avea deficit, lipsa pentru a primi de la Superior indrumare, nu o vom primi; Este necesar sa ajunga pretentie de la noi, la Superior, si atunci El deja stie ce sa ne acorde.

Nu ni se cere a cunoaste pasii care sunt in fata noastra, ci doar a ne anula in fata Superiorului, si sa-I permitem a actiona asupra noastra actiunea sa.

Fiecare actiune este compusa din 3 etape: Fecundatie, Concepere (Ibur), Asorbire (Yenika) si Creier (Mohin).

Totul exista in mine; Trebuie sa doresc cu pasiune doar amplificarea energiei a ceea ce exista deja in mine.

 

 

 

Previous article5 Minute de Lumina – Din Lectia zilnica de Cabala
Next article3 Linii de Progres
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."