PAGINA DE SHABBAT, 6 Mai 2011

0
733

.

Unitatea interna si Expansiunea externa

Diseminarea puterii unitatii

Trebuie sa luam in considerare intreaga lume si nu doar prin diseminarea externa, insemnand vizual, prin cuvinte, ci si prin diseminarea interna. Pentru ca daca nu diseminam puterea unitatii intregii lumi, lumea nu se va schimba. Va continua sa primeasca lovituri, dar nu se va schimba. Daca nu dam lumii ce trebuie sa ii dam, va deveni din ce in ce mai ostila fata de noi, in timp ce vom continua sa primim lovituri.Asta este ceea ce se poate intampla.

Astfel, trebuie sa incercam sa indeplinim unitatea cat de mult putem, pentru inceput diseminand aceasta putere a unitatii interioare peste tot in lume, astfel incat ei sa vada, sa simta, sin sa vina mai aproape de noi, atragandu-i astfel inspre corectie. Este scris ca natiunile lumii vor ridica fiii lui Israel spre Jerusalem . Nu uitati, nu va veti putea ridica singuri, lumea intreaga a devenit un “intreg”.

Sa devenim Centrul care produce forta unitatii si consolidarea pentru toti

Reactionez fata de cele doua congrese urmatoare in felul in care Baal HaSulam explica la sfarsitul “Introducerii la Cartea Zohar” – trebuie sa ne angajam in diseminare, la inceput oamenii lui Israel si imediat dupa aceea ar trebui sa se imprastie la toate natiunile lumii. In acest fel ne ridicam, ar trebui sa organizam un congres pentru natiunile lumii si le cer tuturor sa trateze asta cu maximum de seriozitate. Toti cei care raman in Israel trebuie sa depuna o munca extrem de importanta. Pentru ca, chiar daca eu voi in Italia (si acolo sunt oameni care vin din alte parti, si exista oameni in locuri in care nimeni din noi nu intentioneaza sa mearga), tu, cei care raman aici sunteti grupul principal. Cand sunt in Italia, eu doar vorbesc, dar adevarata putere este aici si este puterea grupului. Astfel, cei care raman aici, trebuie sa inteleaga ca nu privesc doar ceea ce se intampla in Italia privind la prietenii din diversele parti ale lumii, nu, fiind aici ei trebuie sa fie centrul, locul care produce forta de baza a unitatii si consolidarii tuturor. Este o sarcina Importanta, pentru ca partea spirituala depinde de ce se intampla aici, in ce masura creem puterea de aici. Astfel, aceia care raman aici indeplinesc o misiune importanta, interna.

Toate lectiile mele sunt simple cuvinte si puterea unitatii nu depinde de mine, depinde de tine si isi poate avea radacinile doar aici, si astfel trebuie sa fiti organizati aici.

Putem vorbi cu liderii delegatiilor, vreau sa primesc instructiuni de la ei despre ce ar trebui sa dau si cui, dar nu pot trece de puterea unitatii, nu depinde de mine. Asta depinde de grupul de aici. Iar tu trebuie sa creezi centrul, cartirul general cat de repede, care va functiona pentru toti prietenii, astfel incat sa creeze forta necesara pentru indeplinirea acestei misiuni, astfel incat lumea intreaga sa simta ca aici este Torah in Zion , si prezenta Divina in Jerusalem .

Calcul impreuna cu intreaga lume

Nimeni nu actioneaza singur. In zilele noastre se face doar impreuna cu intreaga lume. Traim intr-o noua era. Individual si colectiv trebuie sa ajungem la corectarea finala. Totul este gata sus si depinde doar de hissaronul de jos, de umanitate. Si totusi, calculul se face impreuna cu intreaga lume.

Toti se trezesc doar in conformitate cu contributia pentru umanitate. Insemnand pe masura ce devine mesagerul Creatorului si aduce omenirii la cunostinta ce trebuie facut. Absolut toti trebuie sa incepem sa ne ridicam spiritualitatea. Si fiecare persoana poate creste spiritual in masura in care reveleaza intelepciunea Cabalei publicului, mai cu seama publicului.

Corecta unitate

Unitatea intre prieteni poate avea loc cand ceea ce este ascuns este descoperit, cand toti se afla in starea de coborare, cand Creatorul este ascuns, si cand Cel Bun care face bine “a disparut”. In astfel de stari trebuie sa te unesti si apoi astfel de unitate este corecta, reala, nu este unitatea intre cativa eroi, nu, dimpotriva, cei slabi se aduna la un loc, si aceasta este corecta unitate necesara pentru a putea gasi puterea de a-i ajuta pe ceilalti. Si ajutorul lor numit garantie reciproca ii adduce inspre primirea Torei, la revelarea Luminii.

As mai spune doar un singur lucru, ascunderea este salvarea noastra, si ar trebui sa stii cum sa o folosesti corect. Doar “Torah va iesi din Zion ”, nimic altceva.

Pentru parinti si copii

«Focul care remediaza». (Fabula lui Rabash)

Este imposibil sa corectezi natura. Totusi, se poate folosi natura pentru a corecta lumea. Insemnand ca putem folosi orice pentru corectia lumii. Nu ar trebui sa distrugem lumea, asa cum de obicei facem in lumea noastra materiala. De exemplu, este stiut ca focul poate provoca raul, sa arda si distruga oameni, obiecte. Totusi, daca focul este folosit in mod intelept ne adduce lumina noaptea, ne incalzeste casele iarna, ne ajuta sa preparam mancarea, samd. Putem observa ca o folosire corecta a celui mai rau lucru poate fi de folos sin u este nevoie sa fugim de el.

( Din cartea “Intelepciunea inimii”, page. 28.)

Previous articleSHABBAT PAGE MAY 6, 2011 (English, Russian, Hebrew)
Next articleArticle of the Day May 8, 2011 (English, Russian)
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."