Pagina de Șabat 29.01.2016

0
771

Doar prin intermediul atelierului

Innoirea vine numai din conexiune. Deci, uitați glumele pe care le auziți; ați ajuns deja o stare în care nu mai sunt glume. Nu vrei să înveți “Studiul celor zece Sefirot” sau chiar “Casa Porții Intențiilor” atât de mult. Doar prin intermediul atelierului. Orice – vom face numai în atelier. Poporul lui Israel a primit Tora și a fost divizat în grupuri de zece. Ce scrie în Tora? Este scris în Parșat Yitro. Avem o Tora cu 72 comentarii; vom vedea acolo cum s-au împărțit în grupuri de zece și de ce au făcut  în acest fel, și așa mai departe. Putem vedea asta de la “Mikraot Gedolot.” Deci, Tora se învață numai într-un grup de zece. Dacă nu există un grup de zece, nu există nici Tora; asta este înțelepciunea; asta e. Deci, după congres, dacă nu înainte, dar sigur după aceea, vom învăța cu toții în grupuri de zece. Aceasta înseamnă nu numai să stăm sub formă de grupuri de zece, dar din fiecare citat sau mai multe citate, vom face un atelier de lucru. Nu va fi nici o ocazie pentru a dormi; la fiecare cinci minute va trebui să te trezești și să vorbești.

Din Lecția de dimineață “Pregătirea pentru Congres” 21 ianuarie 2016

 

Studiem Tora și nu Înțelepciunea

Ce veți auzi de la prieteni, veți auzi și de la mine într-o formă care este mult mai aproape și mai ușor de înțeles, care merge în inimă și nu în cap. Ceea ce aude, este cea mai bună influență asupra unei persoane; care sunt cuvintele și de la cine le aude, nu contează. Într-un atelier, construim Kli-ul în care Creatorul va fi dezvăluit. Nu există nici o posibilitate mai mare de a-L descoperi decât prin conexiunea corectă între membrii unui atelier. Așa vom afla de la elevii lui Rabi Șimon, că oricât de mult ne opunem, acest lucru vine de Sus; această greutate a inimii, creșterea noului nostru ego, trezirea noului Reșimot (reminiscențe). Acest lucru ne este dat în conformitate cu pregătirea noastră anterioară. Dacă ești pregătit, dacă ești un om puternic, ești de acord cu greutatea, cu o greutate mai mare a inimii. Și vii la lecție în patru labe, ca atras. Și atunci când vii, începi să te verifici. Deci, în acest sfert de oră înainte de lecție, trebuie să te pregătești și nu doar să aștepți ca eu să vorbesc. Dedicați-vă pregătirii voastre, treceți de la indiferență sau chiar de la respingere și ură la iubire, ca elevii lui Rabi Șimon. Atunci veți veni în scopul de a studia Tora și nu înțelepciunea. Vreți să descoperiți Creatorul în conexiunea dintre voi. Acesta este studiul Torei, pentru că El este ascuns în Tora.

Din Lecția de dimineață “Pregătirea pentru Congres” 21 ianuarie 2016

 

Emoţie

În primul rând există emoție. Dacă vrem să ajungem la acest lucru prin intelect, este un drum foarte lung, în care vom eșua tot timpul, la fel ca acum, când suntem în lipsă în criza generală. Noi, de asemenea, nu am ajuns la asta emotional, ci fără o conexiune între noi, doar intelectual. Apoi am simțit o criză interioară și gata; vom fi de acord să avem un atelier. Voi spune din nou, trebuie să treci prin acest întuneric timp de mai mulți ani, să încerci să înțelegi înțelepciunea Cabalei prin intelect în ciuda a toate, prin intermediul mediului, prin studiul, prin suferință, prin tot, și  vei începe să asimilezi că înțelegerea este cu adevărat prin emoție. Și nu prin emoția mea, ci prin emoțiile comune pe care le construim între noi. Dacă acceptați acest lucru, ideea nu este dacă ați  înțeles sau nu ați înțeles, ci dacă accepați acest lucru, veți reuși. Dacă rămâneți în intelect, cu percepția obișnuită, lumesc, ca de obicei, veți rămâne în lumesc și asta este.

Din Lecția de dimineață “Pregătirea pentru Congres” 21 ianuarie 2016