21 IANUARIE 2011 – PAGINA DE SHABBAT

0
758

.
.

Ce sta in spatele cuvintelor din Zohar
.
.

Cind cartea Zohar vorbeste despre o persoana, este adevarat ca este vorba de dorintele persoanei despre care se vorbeste de fapt in acest caz?
.

Conform cartii Zohar, “un om” este calitatea similara Creatorului. Bineinteles ca se vorbeste doar despre dorinte. De fapt, imaginea unei persoane care apare in fata noastra, nu exista cu adevarat. Aceasta este doar imaginatia noastra. De exemplu, vedeti o imagine pe ecranul computerului. Exista ea cu adevarat? Este cu adevarat ceva in memoria calculatorului si toata actiunea se petrece acolo. Dar pentru ca voi sa vedeti ce se intimpla in aceasta memorie, doar pentru informatia voastra si pentru a se conecta cu voi, exista un ecran in fata voastra, unde puteti vedea o anumita demonstratie a ceea ce este plasat in interiorul memoriei. Dar adevarata imagine este acolo, in interior, sub forma de semnale electrice, sub forma de forte care sint conectate in variate combinatii. Va uitati la simbolurile externe ale acestor combinatii si acestea sint foarte limitate si strict definite, deoarece nu sinteti in stare sa le percepeti altfel. Aceasta se datoreaza faptului ca nu puteti trai in interiorul memoriei computerului, ca sa intelegeti si sa vedeti ce se intimpla acolo. Acelasi lucru se intimpla si cu Cartea Zohar. Autorii acestei carti ne transmit anumite impresii spirituale pe care sintem de fapt capabili sa le auzim doar extern, cit si sa ni le imaginam cumva in stadiul nostru limitat si necorectat. Dar aceasta imagine nu are nimic de a face cu adevaratul tablou spiritual care este ascuns acolo, in spatele formelor externe ale literelor, cuvintelor sau a imaginilor care apar in imaginatia voastra. Autorii cartii Zohar vor sa spuna ceva cu totul diferit.

.

(Din Blogul Dr. M. Laitman, 20 Ianuarie 2011)
.

Pregatindu-ne pentru Congres

.

Ne aflam acum in pragul congresului; trebuie sa citim articole despre grup cit de mult e posibil, sa vedem clipuri si sa ascultam cintece cu scopul de a obtine inspiratie maxima pentru ceea ce se afla in fata noastra. Trebuie sa ne pregatim intr-un asemenea mod, incit sa venim acolo si literal sa ne dizolvam. Ar trebui sa vin cu aceasta intentie si mediul inconjurator ar trebui sa ma influenteze intr-un asemenea mod incit sa ma dizolv in el si sa nu ma gindesc la nimic altceva. Totul depinde de pregatire; studiem asta in Kabbalah, intreaga noastra viata este o pregatire, toate ascensiunile noastre in spiritual sint pregatirea pentru lumea infinitului. Aceasta inseamna ca ar trebui sa ne pregatim doar pentru marea unitate, in modul descris in opozitie cu Muntele Sinai, unde a fost o pregatire mare inainte de asta si a constat in pasi speciali. Acum trebuie sa ma gindesc doar la asta, la cum voi ajunge acolo, in ce mod, cum ar trebui sa uit de orice altceva. Trebuie sa-mi aranjez viata acasa, la munca si de fapt, in orice alt mod, astfel incit nimic sa nu imi stea in cale, astfel incit sa uit de ingreaga lume in aceste trei zile, astfel incit sa nu am prbleme si nici ginduri straine. Ma deconectez pe sine de la orice altceva! O asemenea pregatire este foarte importanta, deoarece incepeti sa simtiti ca intr-adevar va cumparati un nou kli.

.

(Din Articolul zlei de 3 Noiembrie 2010 )
.

Momente de bucurie inaintea Congresului

.

Haideti sa spunem ca ne aflam acum in fata exodului din Egipt si cu cit il abordam mai mult, cu atit mai mult timpul se comprima, devine mai dens in tot ceea ce se intimpla. Simultan persoana are dubii: eu, Faraonul, Moses, egiptenii, oamenii Israelului in Egipt, dincolo de Egipt… in realitate, toate acestea sint starile mele interioare. “Egipt” inseamna ca sint in interiorul egoismului meu. Daca doresc sa urc, inseamna ca vreau sa fug. Cind dorinta mea de a primi ma conduce, inseamna ca Faraonul se afla la putere. Cind doresc sa ma simt putin in aceasta parte, inseamna ca acum sint precum Moses, etc. Asta inseamna ca toate stadiile prin care trece un om (si el stie ca este influentat de ele), toate sint bune, deoarece in acest mod el actioneaza foarte repede si face descoperiri mari, intr-un timp foarte bun. Si toate acestea se intimpla deoarece el se afla intr-un asemenea loc, in care exista o mare trezire, o mare putere, acesta este motivul pentru care trebuie doar sa continue si sa nu isi permita sa se relaxeze; si deasemeni ar trebui sa fie bucuros. Daca i se pare ca stadiile sale nu sint cu adevarat marete si ca bineinteles nu sint stabile, ca gindurile rele si dezorientarea generala predomina in fata gindurilor bune si a claritatii, de fapt in asta consta munca si acesta este modul in care trebuie sa avanseze. Permiteti-mi sa va repet, ca nu trebui sa uitati ca intunericul cel mai mare, are loc inaintea unei descoperiri, a unui exod. Asta nu inseamna ca aspiram catre intuneric, ci intotdeauna aspiram catre lumina, catre calea de iesire, dar contrar aspiratiei noastre fata de lumina, fata de intelegere, fata de o senzitivitate mai mare, sint posibile diferite nivele de intuneric, confuzie si dezorientare, iar acest lucru este corect. Asa incit nu va ingrijorati, noi vom avansa impreuna, si lasati ca acelasi lucru sa se intimpe si prietenului vostru. Cum il putem ajuta? Doar percepind totul intr-o stare de bucurie. Arata-i ca aceasta bucurie este cel mai maret lucru, nemaicontind nimic altceva, si ca este deasupra a orice. Sinteti bucurosi ca lucrati pentru Creator si avansati. Si ca toate acele stari dificile, ar trebui depasite de catre noi, cu scopul de a fugi de egoul nostru, de a ne ridica deasupra acestuia.

.

(Din Articolul Zilei de 3 Noiembrie 2010)

.

Pentru Parinti si Copii

.

Intreaga lume inferioara este scrisa dupa lumea ce se afla deasupra. Si toate formele care sint prezente in lumea superioara, atit calitativ cit si cantitativ, sint complet copiate si sint deasemeni prezente in lumea inferioara. Si nu exista nimic in lumea inferioara care sa nu aiba un corespondent in lumea superioara, intr-o forma egala si acestea sint similare una cu alta ca doua boabe de mazare. De aceea, ele sint numite o “radacina” si o “ramura”. Aceasta inseamna ca orice element prezent in lumea inferioara, si care apartine ramurii,a fost creat urmind exemplul elementului prezent in lumea superioara, care este radacina celei aflate mai jos, deoarece elementul care a aparut in lumea inferioara, a fost copiat de acolo.
.

(Din cartea ”Inima Intelege”, pagina 54))

.

PASAJE DE CITIT INAINTE DE CULCARE, 21-27 IANUARIE 2011
.

Kli-ul mondial citeste pasaje inainte de culcare cu multa bucurie si inspiratie. Unitate!
.
Importanta pregatirii inainte de culcare
.

Totul depinde de cum mergi la culcare. Aceasta este problema si se refera la fiecare din noi. Un individ este totdeauna preocupat cu problemele personale inainte de a merge la culcare si el trebuie sa faca ceva ca sa le rezolve. Deci, daca, sa zicem, inainte de culcare, 10-15 minute acest om se ocupa cu munca spirituala, pregatindu-se sa studieze Zohar, atunci, cand el adoarme, aspira catre acesta si, cand se trezeste dimineata, aceasta aspiratie se restabileste in el in 10-15 minute. Totul depinde de cum merge la culcare, de ce gandeste inainte de asta. Acesta este motivul pentru care avem texte speciale ce trebuie citite inainte de a merge la culcare.
.
(Din Lectia de Dimineata, 11 Martie 2010)
.
.

Friday, January 21, 2011
.
Starting today and further on every one of us should feel that he simply must perceive that a calculation is being performed with him Above. He must make sure that all moments of his life are devoted to merging with the Creator. For it not to remain a secondary matter, but become a part of him. So that he works for a place he does not exist in so far, with the desire to glue himself to the Creator in his thoughts, desires, his existence, his actions, and that he has no appealing to himself. He does not exist. This is the way each one of us should feel and think in this direction every moment and then we will succeed.
.
“Intention Brochure”, page 92

.

Saturday, January 22, 2011
.
Various situations happen to each one of us many times during the day when we have a certain connection, even if it is the smallest one, when we feel one with the Upper Force. Thus, the first action is formation of an alliance. I must determine this level inside of me and never step down from it. I must include a clear readiness into myself that will be the beginning of everything that is going to happen. This is necessary to elevate me for reaching an even better merge with the Creator. Thus, I simply climb the ray of light to the point from which I have exited in the very beginning.
.
“A Guide for Citizens of the Last Generation”, page 19

.

Sunday, January 23, 2011
.
You should clearly understand the notion of “above reason”. The state “above knowledge” is the name of such human state when the person is ready to fulfill the Torah and mitzvoth, as if his mind understood that it is worth to engage in that, as if he is already feeling the taste every mitzvah has. Thus, one must believe that, similarly to every earthly pleasure, such as food, drink, honor, etc. having a taste of its own that differs from other tastes, each mitzvah also has its own special taste. And if he has felt those color tastes while studying the Torah and mitzvoth, what inspiration and life he would have found in them!
.
“Shlavei Sulam”, vol. 4, article “Preparation for Repentance”

.

Monday, January 24, 2011
.
All one’s work, all one’s life, everything he should concentrate on and pay attention to should be directed only to actions to receive the intention. As for everything else, a person is a puppet there. He does not influence any other thing and he works in no way besides performing actions that lead to the Upper Light influencing him, meaning the action by means of which he builds his intention. If one discovers the Host at leas a little bit, an intention is formed inside of him. There is no need for anything more. As soon as the Creator is revealed even a little, on immediately feels Who and What He is and, accordingly, his attitude toward the Creator is manifested as a feedback.
.
“Intention” Brochure, page 7
.

Tuesday, January 25, 2011
.
One should not feel sorry that he is unable to make peace with his desire, meaning if he has a desire to extend his good deeds and the Torah studies, but he is unable to accomplish that. You should not feel sorry for that, but rejoice while working in the right line. And let him be happy with his destiny, with what he is able to accomplish, and let him praise and give thanks to the Creator for giving him even a tine opportunity to serve the King if even for a moment a day or even for a moment every two days. And let him treat this as if he has found great reaches.
.
And even if he keeps acting the old way and his actions are not bright, he should still try to rejoice and then he will receive the life force, because he was allowed to serve the King.
.
Writings of Rabash, vol. 2, letter 36.
.

Wednesday, January 26, 2011
.
Silver Kesef (money) means Kisufim (longing) to the Creator; and Zahav (gold) means Ze Hav (give this), concerning the craving for the Torah, meaning to achieve the Torah. And since Isaac corrected everything, meaning achieved repentance out of love, the sins, too, were considered merits for him. And then he is very rich in any case, since in keeping Mitzvot there is not more than 613 Mitzvot, but sins and transgressions are endless. Hence, Isaac became rich, as it is written, “and he has found a hundred gates.” This means that he had one hundred percent in Kedusha, without any waste, since the waste, too, was corrected in him.
.
«Shamati», article 97 «The Waste of Barn and Winery».

.

Thursday, January 27, 2011
.
We rejoice when we can merge with the Upper Force. My entire work “at night” is, actually, the importance I give to the Upper One. If I am merged enough with Him, I reach the state of “midnight” and then the zivug occurs in the Upper realm, because I have completed the actions I had to complete. The “midnight” is not defined by the time; it is defined by the number of actions I was supposed to complete. I have completed them, and then the Upper One performs its action, a Zivug happens, and the states preliminary to the revelation and to the light start coming onto me out of this Zivug.
.
From M. Laitman’s Morning Lesson August 2, 2009
.
.

Previous article20 IANUARIE 2011
Next article23 Ianuarie 2011
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."