Lecția zilnică din 4 august 2013

0
514

Orbecăind după adevăr

Dacă sunt conectat cu Creatorul cu ceva gânduri, dorințe, chiar și cele mai mici, va trebui să-mi dezvolt autoanularea. Totul vine de la El, El este Dumnezeu și El face bine, iar lucrurile pe care eu le percep ca fiind opuse binelui, sunt lucruri pe care eu ar trebui cu adevărat să le corectez.

Văd în mine lacune și deficiențe până când le umplu cu sentimentul că ”Dumnezeu este făcător de bine”. Dacă simt guvernarea Lui în lucrurile rele (nu doar că mă simt rău) este fiindcă sunt pur și simplu deconectat de El când se întâmplă acele lucruri, și, dacă încerc să conectez răul din mine cu El, atunci, sunt conectat cu El și ar trebui să caut trăirile bune în loc de cele rele. Atunci, aș avea deja făcut calculul ”pentru ce fac asta?”, și, dacă este mai bine pentru mine ”să mă simt bine în burta mea”, sau, nu vreau să-L vorbesc pe El de rău? Și de ce n-aș vrea să vorbesc rău despre El? Fiindcă El poate să mă pedepsească? Nu! Eu nu înțeleg foarte bine acest lucru, dar aș vrea ca El să fie mulțumit de mine, și, aș vrea să simt cum este El mulțumit de mine. Și, atunci, locul în care eu m-am simțit rău, se schimbă în bine fiindcă din cauza asta, eu ajung mai aproape de Creator.

Din Lecția zilnică de Cabala din 4 august 2013.

Previous articleArticolul zilei – 4 august 2013
Next articleArticolul zilei – 5 august 2013
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."