Senzatia mortii este senzatia care salveaza omul

0
880

 

Pregatire pentru Lectie – 27.08.09 – Reluare din data 03.08.09

Lector: Rav Michael Laitman

Concluzie:

Senzatia mortii este o senzatie care trebuie sa apara in om, si ea este senzatia care intr-adevar salveaza omul.

Ascultati fragmente rare din lectiile Rav-ului Mekubal Baruch Shalom Ashlag, cu clarificari ale studentului si continuatorului caii sale, Rav Laitman:

Rabash: Shamati?    (Se invata din Cartea “Shamati”- Am auzit)

  1. Laitman: Shamati.

Rabash: Ce ai auzit? Omul inconstient, inca mai traieste. Cine stie ca el traieste? Nu el, celalalt stie ca traieste, si el nu stie ce-i cu el.

Dar exista sanse! De aceea omul invata Tora si infaptuieste Porunci, dar el este inconstient, caci deocamdata nu are credinta cum trebuie. Aceasta se numeste Inconstienta – inca mai traieste, aceasta este ceea ce doresc sa-ti spun.

  1. Laitman: Dar, el intreaba: Cum se poate simti Moartea, daca nu avem simtul a ce este Viata?

Rabash: … Simte.

 

  1. Laitman: Atunci cum? Omul trebuie sa simta ca este mort, sa simta cu adevarat, pe urma va avea Rugaciunea, atunci va avea Strigat.

Rabash: Am spus, nu de sine statator, ci prin Tora si Avoda. Aceasta se numeste Viata, in masura in care va simti ca este mort.

 

(Material de studiu) Reluare din 03.08.09 – Baal HaSulam – Introducere la Taas, nr. 86, pag. 788 (se gaseste si in  Cartea Kabbalah pentru incepatori, pag. 181) lectia 46

 Lector: Rav Michael Laitman

Iraa veAhava-Teama si Iubirea sunt 2 calitati pe care avem nevoie sa ni le asumam peste Ratzon Lekabel-Dorinta de a Primi, a noastra.

Daca Nekuda shebeLev-Punctul din Inima primit de om, este adevarat, el nu il lasa in pace si actioneaza in el pentru Hacharat haRaa-Recunoasterea Raului sau, si doar fata de acest punct, el se construieste treptat.

Doar fata de Nekuda shebeLev – relatia mea cu Creatorul, pot sa descopar cine sunt cu adevarat, in orice situatie.

Omul dezvolta acel Nekuda shebeLev cand il introduc in acea societate, care este preocupata doar de dezvoltarea Nekuda shebeLev.

La Iagati-Efortul meu, nu se poate renunta, caci in acest Ieghiaa-Efort,omul creeaza Vasul pentru revelarea Elohut.

Iubire neconditionata-Ahava shelotluia bedavar este in situatia cand omul se gaseste in Dvekut-Adeziune, fara nici o legatura la Completare-Milui, sau Hoser-Lipsa, deficit care exista sau va fi. Aceasta este situatia in care omul este sigur ca orice actiune pe care o va intreprinde va fi Hashpaa-Daruire.

Cheter-Coroana fiecarei actiuni, trebuie sa fie obtinerea iubirii, altfel deviezi de la drum.

Si ti-ai iubit aproapele ca pe tine insuti-VeAhavta leraecha chamocha –  nu este sfarsitul drumului, este TOT drumul.

 

(Material de studiu) Reluare din 03.08.09 – Baal haSulam: Scrisorile Baal haSulam – Scrisoarea 10, pag. 695 (se gaseste si in cartea “Pri Hacham” Scrisori, pag. 48)

Societatea, Grupul este vasul, in care se revela Elohut.

Rezumatul lucrarii noastre se manifesta in conexiunea dintre suflete.

In Creator nu exista schimbare; In functie de Reshimot- Listele care se trezesc in el, omul hotaraste conjuctura, pozitia Creatorului fata de el.

Toata realitatea se relationeaza, la calitatile omului.

In lumea aceasta exista adevar din cunostinte obiective, deoarece este vorba despre nivelul Neanimat, care aproape ca nu se schimba.

Pana cand omul nu trece situatia Mitzraim-Egipt in constienta sa, el nu castiga Iesirea- Ietzia.

Eved-Sclav este cel care doreste sa lucreze Pentru Daruire, si atunci soseste Baal HaBait-Propietarul care este Faro-Faraon si confisca totul Beal Manat Lekabel-Pentru a Primi.

Faraonul nu poate sa fie in legatura cu Sanctitatea intr-o forma directa si de aceea el stimuleaza omul sa se straduiasca a infaptui actiuni de Daruire, pentru ca pe urma sa poata Limtzotz –Absorbi fructele de la el.

In timpul actiunii, este importanta inclinatia pentru Uniune-Iehud, Daruire, si nu rezultatul care se primeste din actiune.

Lupta principala consta in modul de a trage pe Israel din dominarea Egiptului si Faraonului, la suprematia lui Moise.

Principalul este a nu cadea in inconstienta, in deconectare care este pedeapsa cea mai mare.

Trebuie sa fim tot timpul in societate (grup), si tot timpul in Recunostinta (Hodaia).

 

(Material de studiu) Reluare din 03.08.09 – Baal HaSulam – Talmud Eser haSfirot- Studiul Celor Zece Sfirot: Taas, vol. 4, partea 12, pag. 1178, nr. 159 

 Lector: Rav Michael Laitman

Iemama-Zi este o treapta completa.

Hoshech-Intuneric, Laila-Noapte este o dorinta noua, in care nu se poate resimti lumina.

Minha-Dupa-masa, Inserare este starea in care puterea Eroismului-Gvura se intensifica; Evidentierea dorintei noi in pregatirea pentru maine, pretinde noi corectii.

Noua dorinta care se evidentiaza, Mechabe (Stinge) toate corectiile care s-au facut asupra dorintei precedente, si de aceea Arvit (Seara), nu se poate folosi de rezultatele sau resturile din dimineata trecuta.

Pana nu vom dori a ne conecta in suflete, in lucrul cel mai interior dintre noi, care sunt indreptate deasupra materiei , catre Uniune, nu vom provoca in Malchut (Regat) nici o actiune.

Kriat Shma-Chemarea Numelui Lui este crearea vasului; Inaltarea de Mana la Aba si Ima.

Arvit  si Kriat Shma sheal haMita-Chemarea Numelui Lui in Pat, sunt calitatile infaptuite de om, inainte de pierderea completa a treptei actuale. Prin aceste doua actiuni, el pune in functiune sistemul in nivelul Aba si Ima, si ca rezultat, la Miezul Noptii-Hatzot Laila ei vor infaptui Imperechere-Zivug pentru Inferior.

Nu din carte inveti ceea ce exista in tine, ci din ceea ce descoperi in tine, inveti ce este in carte.

 

 

 

 

Previous articlePuterea gândului un panaceu pentru toate bolile
Next articleCum pot să fiu un bun partener?
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."