Omul trebuie sa doreasca cu pasiune treapta superioara

0
852

 

Nimeni nu poate sa declare despre sine sau despre celalalt, daca ii este permis sau nu, pregatit sau nu pentru drum, totul este valorificat dupa dorinta si dupa noroc.

Doar cu conditia ca omul, temandu-se de o cadere surprinzatoare de pe drum, isi va forma suporteri, el va continua.

Disperarea pe drum trebuie sa fie simtita de om (sa lucreze asupra omului), caci prin aceasta el renunta la Dorinta sa de a primi si trebuie sa inteleaga ca prin aceasta nu a obtinut spiritualitate.

In continuarea drumului omul se recunoaste ca nefiind stapanul casei, ci doar Creatorul va infaptui aceasta, El invartind toate, pentru a-i acorda cateva diferentieri necesare pentru a ajunge la Tfila-Rugaciune. Deficienta, adevarata lipsa il indreapta catre Puterea Divina.

Perioada deconectarii de la Dorinta egoista si recunoasterea ca prin ea nu se poate obtine spiritualitate – este foarte grea, caci omul paraseste o cale de dezvoltare de mii de ani.

Lucrarea este comuna cu Puterea Divina, eu cer si El indeplineste, pana la Ihud-Uniunea completa.

Omul trebuie sa doreasca cu pasiune treapta superioara, fara ca sa intarzie prea mult in situatia actuala.

Pregatire pentru Lectie – 08-09-09

Ascultati fragmente rare din lectiile Rav-ului Mekubal Baruch Shalom Ashlag, cu clarificari ale studentului si continuatorului caii sale, Rav Laitman:

Lector: Rav Michael Laitman

 

 

 

Previous articleConexiunea în familie, garanţia armoniei
Next articleDilema
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."