Lectia de Dimineata – 04-09-09

0
723

Pregatire pentru Lectie – 04.09.09

Ascultati fragmente rare din lectiile Rav-ului Mekubal Baruch Shalom Ashlag, cu clarificari ale studentului si continuatorului caii sale, Rav Laitman:

 Lector: Rav Michael Laitman

Dorinta Spirituala este o dorinta foarte mica si pentru a ma ‘transporta’ in Lumea Spirituala, mi s-a acordat societatea, adica surplus de dorinte care sa-mi intregeasca dorinta si sa-mi acorde puterea de intrare in dimensiunea spirituala.

Cu dorinta crescuta ajung la lectie, si pretind de la carti directionare, adica Iluminarea care soseste din Lumea Spirituala, sa vina la mine si la fiecare dintre noi si sa ne daruiasca discernamant.

Mare in spiritualitate este mare in Treapta sa, in numarul de discernaminte care exista in fiecare Treapta.

In clipa in care sunt pregatit pentru aceasta, trecerea la Lumea Spirituala se produce de la sine.

Cand omul ajunge la Spiritualitate, el concepe lumea aceasta pe fondul Lumii Spirituale, si atunci cele doua lumi sunt percepute de el ca o armonie deplina.

Cumpararea(insusirea) colegului-Liknot haver este a-ti insusi de la cineva Dorinta pentru Spiritualitate.

Pana cand omul nu intra in Lumea Spirituala, el nu prea stie in ce e implicate actiunea sa.

Omul trebuie sa se pregateasca astazi pentru slabiciunea de maine. Prin aceasta vindeca preliminar si ca rezultat nu va simti coborarea. Fiecare o poate infaptui si cu usurinta, totul depinde de hotarare, de acum am grija de clipa urmatoare. Aceasta actiune cauzeaza pana la urma Tshuva miIra-Pocainta din Frica.

Israel este omul care se indreapta inspre Adeziune-Dvekut in Bore. Oraita-Lumina Torei, Tora este dorinta pe care o primeste de la colegi in directia telului. HaKadosh Baruch Hu-Sfantul Binecuvantat El este Bore, haMatara-Scopul care se va revela la finalul drumului.

  

(Material de studiu) Baal HaSulam – Introducere la “Fructul Intelepciunii” pag. 806 (se gaseste si in  Cartea Kabbalah pentru incepatori, pag. 266) lectia 1

 Lector: Rav Michael Laitman

Tot sistemul universurilor s-a creat pentru omul mic, si s-a coborat treptat pana la lumea aceasta, pentru ca de aici, in viata lui, sa ajunga la nivelul existential cel mai inalt.

Daca omul nu a realizat aceasta in viata sa, nu a obtinut nici un folos si trebuie sa se reincarneze in aceasta lume.

In fiecare reincarnare se dezvolta Dorintele corporale si umane, pararel cu dezvoltarea Nekuda shebeLev, pana cand omul ajunge la disperare si inulititate in incercarile de a umple dorintele corporale si in paralel, se amplifica in el noua dorinta pentru spiritualitate.

Totul depinde de utilizarea corecta a Intelepciunii Kabbalah.

Nimic nu traieste sau moare, totul exista in mine.

Toti creatii lumii sunt obligati a ajunge la Tikun si Dvekut beBore.

Sufletele care se trezesc intr-o faza mai tarzie, sunt mai mari, caci Vasele lor sunt mai mari.

Se poate invata despre o Madrega-Treapta anume, doar din Madrega Superioara. Doar din Superior poate sa invete Inferiorul.

Scaunul de Onoare-Chise haChavod este Malchut care acopera calitatile Zeir Anpin.

Omul se corecteaza doar din admiratia sa pentru Puterea Uniunii-Choah haIhud, din timpul lectiilor, si nu de insusi continutul lor.

Timpul Ascunderii-Hastara, este destinata doar pentru a construi abordarea corecta la realitatea spirituala.

In Spiritualitate, fiecare Madrega este o anumita masura din Ein Sof, resimtita in om ca o intregime.

Bore este forma – Intentia pentru Daruire – imbracata in materialitate, adica Dorinta de a Primi.

 

 

(Material de studiu) Baal HaSulam – Talmud Eser haSfirot- Studiul Celor Zece Sfirot: Taas, vol. 4, partea 12, Contemplare Interioara (Histaklut Pnimit), cap. 9, pag. 100 nr. 33 din Taas, partea 1, (se gaseste si in cartea Kabbalah pentru incepatori, pag. 503)

Lector: Rav Michael Laitman

Diferenta intre cele 4 Niveluri de Grosime-Aviut, este numai figurativa.

Noi nu ne ocupam de estenta si forma abstracta a materiei, caci nu avem standarde pentru astfel de discernaminte.

Miscare Spirituala-Tnua Ruhanit este schimbarea formei in interiorul omului.

Cerinta pentru primirea unei noi forme, omul o primeste de la grup si din carti, in timpul studiului.

Omul trebuie sa inteleaga ca tot ceea ce s-a descoperit de la inceputul dezvoltarii spirituale si pana la Sfarsitul Corectiei, este obligatoriu din punct de vedere a realitatii.

Omul trebuie sa binecuvanteze raul ca si binele. Principalul este a inainta.

Omul trebuie sa se pregateasca pentru situatii intunecate, pentru a avea placere pentru ele “Ma bucur de Relele care se dezvaluie”.

Shvira-Spargerea Lumilor s-a petrecut, pentru a se potrivi la nivelul realitatii mai inferioare, pentru contactul cu sufletele.

Neshama-Suflet este punctul principal al Malchut de Zeir Anpin.

Tikun este a inainta cerere a materiei pentru Tikun.

Zman-Timp este ordinea actiunilor petrecute una dupa alta.

Senzatia timpului corporal soseste de la Klipot-Coji, care atrag, intind timpul dintre doua intamplari apropiate, intre cauza si motiv, le desparte si introduce intre ele spatiu, ego-ul nostru. De aceea, daca anulam ego-ul, nu exista inegalitate intre cele doua situatii si senzatia timpului se anuleaza.

Tu poti trece in 10 minute corporale 100 de ani spirituali.

Trebuie sa actionam doar in ceea ce depinde de noi si tot restul trebuie pus deoparte.

Sistemul este aranjat in felul in care fiecare om poate sa ajunga, inca in timpul vietii sale, la Sfarsitul Corectiei-Gmar haTikun.

 

(Material de studiu) Samati, Art. 122 “A intelege ce este clarificat in Shulhan Aruch-Masa Festiva” pag. 806 (se gaseste si in  Cartea Kabbalah pentru incepatori, pag. 266) lectia 1

 Lector: Rav Michael Laitman

Zaken-Batran este cine are in el Intelepciune.

Timpul Rugaciunii in Spiritualitate este Inaltarea de Mana-Man, care este conform pregatirii omului si nu conform ceasului material.

Puterea Dorintei, omul o primeste de la colegi, iar Discernamintele si Intentia corecta, el le primeste de la Lumina care se reintoarce la Sursa.

Piv veLibo shavim-Gura si Inima Egale este Dorinta si Puterea Ecranului-Masach egale, echivalente una cu alta.

Mai ales in clipele in care omul se gaseste in nesiguranta si intelege ca nu are nici o optiune, atunci are posibilitatea de Alegere peste Cunoastere.

Eu pot sa intru in Superior, doar cu conditia sa cer de la El sa ma ia si sa ma stapanesca.

Conducerea grupului asupra omului, poate sa-l aduca la anularea sa, fata de Madrega urmatoare, si ca rezultat de Inaltare de Man-Mana.

Dorinta de a ne adresa la Bore se poate primi doar de la grup.

In Spiritualitate nu exista ceva definit, totul fiind Infinit, si, din Infinit, omul isi construieste Madrega Specifica.

Tot progresul nostru este in detectarea conexiunii dintre noi.

Se poate invata din precesul dezvoltarii omului in lumea aceasta, totul despre Lumea Superioara, caci duplicatul de acolo, aici este complet.

 

 

 

Previous articleLectia de Dimineata – 03-09-09
Next articleFacandu-ti dorinta pentru spiritualitate, mai puternica decat toate celelalte dorinte
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."