Vasul Spiritual (Kli)

0
1007

Kabbalah Astazi – Nr. 2

De Avi Ventura

 

In aceasta sectiune vom vedea cum folosesc cabalistii cele mai importante ajutoare in explicatiile lor despre Lumile Superioare – desenele.

Desenele fac parte din cartile de Kabbalah de mai multe generatii, dar cabalistii nu au explicat niciodata exact despre ce scriu. Ei au desenat scheme, dar nu au explicat ce reprezinta acestea.

Kabbalah ne spune ca intreaga realitate este creata de la o singura forta – dorinta. Desenele cabalistice, asadar, descriu dorintele si modul in care “comunica” unele cu altele. In timp ce aceste cercuri, sageti si linii pot parea seci si stiintifice, ele sunt, de fapt, un cod prin care cabalistul intelege un univers de emotii si il poate comunica apoi altor cabalisti.

Forma de baza, cel mai des intalnita in desenele noastre este aceea a Kli-ului, un vas (desenul 1)

Un Kli, in ivrit poate sa insemne, de fapt, doua lucruri: un vas care primeste ceva si o unealta, cum este unealta de lucru. Cand folosim cuvantul Kli in aceasta sectiune, totdeauna inseamna vas.

Un Kli este desenat ca o ceasca, sau un castron cu fata in sus pentru a primi Lumina din inaltimi.(desenul 2)

Kabbalah explica faptul ca exista doar doua elemente in intreaga creatie – Creatorul si creatia

Creatorul este dorinta de a darui placere, desenat, de obicei, ca o sageata cu varful in jos. Creatia este dorinta de a primi placerea pe care Creatorul vrea sa o daruiasca. De aceea este desenata ca si o ceasca sau un castron cu gura in sus. Aceasta dorinta de a primi placere este Kli. (desenul 3)

In cele mai multe cazuri veti observa sageti indreptate spre sau plecand dinspre Kli. Asta reprezinta modul in care Kli-ul relationeaza cu placerea pe care Creatorul vrea s-o daruiasca.Kli

 

O sageata indreptata in jos, de exemplu, poate reprezenta Lumina Creatorului (placere) pe care Kli-ul o primeste(desenul 3). Poate, de asemenea, sa reprezinte si dorinta Kli-ului de a primi Lumina. Dar, in fiecare caz, centrul este totdeauna Kli-ul, pentru ca Kli-ul suntem noi, de fapt si modul cum lucram (daca invatam cum) cu Lumina Creatorului.

 

Previous articleRadacini si Ramuri
Next article Articolul zilei – 12 iunie 2013
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."