Unul pentru Toti

0
721

Solutia unui taximetrist pentru Recesiune

De Kettle Murphy

Criza economica il face pe un taximestrist din Vermont sa aiba incredere in clientii lui de a isi stabili singuri plata calatoriei. Gestul lui de incredere micsoreaza distanta dintre Legea altruista a Naturii si adevarata solutie pentru criza economica.

Nu ar fi placut sa traim intr-o comunitate, oras, stat, tara, sau o lume unde fiecare are grija de nevoile celorlalti? Ganditi-va, toate nevoile voastre pentru mancare, locuire, venit, educatie si transport sa va fie indeplinite de membrii comunitatii in care traiti! Suna a vis irealizabil, dar exact la aceasta s-a gandit Eric Hagen, cand le-a permis clientilor sa isi estimeze pretul pentru calatoriile cu taxiul.

Reclama de pe taxiul lui spune, “Platesti Cat Doresti!”, aceasta i-a surprins si impresionat pe membrii comunitatii Essex Vermont unde locuieste Hagen. Intr-un articol aparut in Associated Press pe 3 august al acestui an, Hagen a explicat ca i-a venit ideea de “Calatorie de Recesiune cu Taxi” folosind ideea ca clientii lui sa stabileasca pretul calatoriei. A declarat pentru Associated Press ca majoritatea clientilor lui platesc cash, dar o femeie a platit cu bonuri de cadouri pentru supermarket, iar un cantaret, odata a platit cu un CD.

Eric Hagen a ales sa aiba incredere oarba, fiind convins ca daca are grija de nevoile comunitatii, si clientii lui vor avea grija de el, si asa a si fost. Intrebat cum functioneaza asta pentru el, Hagen a spus ca inca asteapta sa i se demonstreze contrariul.

Unul pentru Toti – Sistemul Operational al Naturii

Cand ne uitam in jurul nostru vedem cat de frumos functioneaza acest pricipiu in sustinerea vietii pentru fiecare organism din lume, de la cea mai mica particula, pana la vastul univers, o actiune automata si naturala de a da si a primi. Ne putem uita la propriile organisme drept exemplu la cum toate functiile complexe ale fiecarei celule, organ si ale sistemului, functioneaza impreuna pentru a beneficia reciproc de sanatatea intregului corp. Fiecare parte a corpului isi face treaba de a da celorlalte parti tot ce au nevoie, iar in schimb, fiecare organ sau celula a corpului primeste ce are nevoie. Fiecare element independent functioneaza pentru binele intregului, si intregul corp este sustinut si infloreste cu acest principiu natural de a darui si a primi. De fapt, fiecare organism cuprinde o combinatie de celule si organe care functioneaza impreuna si se complementeaza reciproc intr-o armonie desavarsita. Aceasta lege a integrarii celulei si organului functioneaza pe baza principiului altruist al “unuia pentru toti” si functioneaza in orice sistem viu.

Invers, daca o parte a corpului nu mai functioneaza cum trebuie, efectele se resimt in intregul organism, nu doar in partea care se “imbolnaveste”. Fiecare celula si organ este conectat la sistemul general al intregului corp omenesc.

Legea Naturii este adevarata si pentru corpul omenirii de asemenea. Este evident ca in comunitatea globala a zilelor noastre, toata umanitatea este interconectata la toate nivelele: economic, social, in mediu si electronic, acestea fiind doar cateva din cele mai evidente conexiuni. Cand o parte a corpului omenirii incepe sa se gandeasca doar la binele personal si nu la cel al intregului, efectul negativ se perpetueaza prin fiecare conexiune, si este resimtit ca o boala – o criza. Vedem manifestarea acestei boli drept o criza in mediu, in economia globala, educatie, sistemele de guvernamant in cadere, si terorism; acestea sunt “durerile” resimtite de intregul colectiv.

Echilibrarea Daruirii si Primirii

Pentru a vindeca criza putem privi natura si legile ei drept raspuns. Stiinta Kabbalah ne explica, ca exista doua forte care guverneaza intreaga natura: a darui si a primi. Aceste forte inglobeaza toate relatiile interconectate regasite in cea mai mica particula, in fiecare celula, in corpul omenesc, si in corpul omenirii. In natura, datul si primitul sunt echilibrate. Daca forta primirii devine mai mare decat cea a daruirii, in orice sistem, sistemul se defecteaza, devine bolnav, si o criza se dezvolta.

Kabbalah este metoda practica de a obtine echilibrul si armonia cu fortele naturii – fortele care ne influenteaza si creaza comunitatile noastre, orasele noastre, statele noastre, tarile noastre si lumea noastra. Precum Eric Hagen si “Calatoria cu Taxiul pe timp de Recesiune”, daca fiecare persoana se simte drept parte din intreg, si ia parte la binele si sanatatea celuilalt, si alege sa se poarte astfel in mod constient, “Unul pentru Toti”, nu vor mai exista crize si umanitatea va fi vindecata.

Previous articleDincolo de Principiul Placerii
Next articleKabbalah nu este Filosofie
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."