Toate sunt una şi una este Tot

0
737

Kabbalah Astazi – nr. 6
Modul in care percep realitatea este dictat de intreaga mea experienta de viata. Deci, de unde sa stim ca ne lipseste ceva daca nu am fi avut experienta noastra anterioara intr-un domeniu oarecare.
Nu cele cinci simturi ale nostre ne ofera imaginea adevarata a lumii care ne inconjoara? Stiinta a demonstrat deja, cu mult timp in urma, ca nu este asa.. Este clar pentru noi ca există nenumarate detalii pe care noi pur si simplu nu le percepem. Deci la ce suntem noi cu adevarat sensibili?

Fiecare avem propriul nostru sistem de interpretare a realitatii.
Mai intai, sa ne amintim cum lucreaza cele cinci simturi ale noastre. Auzul spre exemplu. S-ar parea că undele sonore intra in urechile noastre, iar noi le interpretam in creierul nostru. Dar, de fapt, asta e foarte departe de adevar.
Cand un val de sunet se indreapta catre urechile noastre, sunetul se opreste in timpan. Acest contact creeaza vibratii, care sunt transformate in semnale electrice, trimise apoi catre creier. Ulterior, creierul nostru interpretează aceste semnale si ne face sa credem ca am auzit ceva din afara.
Ochii nostri lucreaza in acelasi mod. Lumina, niciodata nu intra de fapt in creier, ci este oprita de catre retina, un fel de ecran in interiorul globului ocular. Retina transforma lumina in semnale electrice si le transmite la creier prin intermediul nervului optic. Creierul nostru are capacitatea de a crea o imagine si, din nou, noi credem ca vedem ceva care este in afara noastra.
Daca urmarim cu atentie acest proces vom observa ca poza care este pictata in creierul nostru este in intregime propria interpretare a stimulilor externi, si nu a realitatii externe. Deci, cum sa stim daca interpretarea este fidela realitatii ?
Nu conteaza ce vom percepe de la cele cinci simturi ale noastre, noi credem ca realitatea este lumea pe care ne-o prezinta creierul nostru. Dar aceasta este, pur şi simplu, o interpretare a datelor pe care le-am colectat.
Tot ce putem spune ca este adevarat, este numai atunci cand percepem un singur obiect “un copac”, este un copac pentru ca-l vom interpreta in acest fel. Acelasi lucru este valabil pentru case, si persoane. Intreaga noastra realitate nu exista decat în functie de noi, ca in cazul unui film derulat în mintea noastra.

Previous articleEducatia Spirituala
Next articleO Interpretare la CARTEA ZOHAR – CARTEA SPLENDOARE
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."