Simtiti dincolo de lumea pe care o percepeti

0
784

Prin studiul Kabalei

Este binecunoscut faptul ca noi percepem lumea folosindu-ne de cele cinci simturi. In acest fel suntem asemenea unei cutii negre care percepe numai lucrurile ce intra, venind din afara. Aceasta sufera actiunea si presiunea fortelor din exterior si reactioneaza apoi la aceste influente.

Orice intra in acest sistem de sine statator (noi) prin cele 5 simturi, este in continuare inregistrat, procesat si analizat de sistemul complicat pe care il numim “creier”. Imaginea care rezulta constituie intreaga realitate perceptibila de catre noi.

Imaginea interioara a lumii noastre

Deci ceea ce percepem sunt reactiile noastre la influente exterioare. Este punctul culminant al procesarii de catre simturile noastre a tuturor informatiilor exterioare care vin catre noi. Intreaga colectie a senzatiilor noastre ne da o imagine interioara a ceea ce numim “lumea noastra”. Astfel, desi lumea apare ca fiind in afara noastra, ea este de fapt o imagine interioara, cu totul subiectiva. Folosindu-ne doar de cele 5 simturi, suntem incapabili de face comparatia intre realitatea obiectiva, care exista in afara noastra, si realitatea subiectiva, care exista inauntrul nostru.

Este posibil pentru noi sa atingem limitele perceptiei noastre? Oamenii de stiinta au inventat un set larg de instrumente pentru a extinde sfera de cuprindere a senzatiilor noastre, printre care microscoapele si telescoapele. Oricum, niciuna din aceste unelte nu ne poate inzestra cu un simt cu adevarat nou. Nu conteaza cat de mult ne extindem sfera de acoperire a celor 5 simturi, ramanem in continuare prinsi in cadrul senzatiilor noastre obisnuite.

Cu totii avem in mod colectiv senzatii comune care ne permit sa comunicam unul cu altul, sa schimbam intre noi semne si impresii, si sa ne intelegem unul pe altul. Toate simturile noastre, care sunt organe de primire a informatiilor, sunt construite pentru a primi, inregistra, prelucra si evalua informatiile sosite, exclusiv in functie de beneficiul acestora pentru noi.

Extinzand perceptia noastra

Dar ar putea fi ceva acolo in exteriorul nostru pe care nu prea il simtim sau identificam? Kabbalah-  intelepciunea de a extinde perceptia umana, dezvaluie ca intr-adevar, exista o intreaga lume – in afara de aceasta – a carei existenta nici macar nu o banuim. Cele 5 simturi ale noastre, pur si simplu “trec pe langa ea” si prin urmare nu o percepem.

Cuvantul Kabbalah inseamna receptare, primire. Este o metoda care ne permite sa dezvoltam un simt suplimentar pentru a “recepta” informatii despre ceea ce exista in universul exterior. Cine stapaneste aceasta metoda incepe sa simta lumea inconjuratoare intr-un mod complet diferit.

Simtind Lumea Spirituala

Kabalistii sunt oameni obisnuiti ca tine si ca mine; singura diferenta este aceea, ca ei si-au dezvoltat un simt in plus care le permite sa perceapa un nou taram al realitatii, Lumea Spirituala. Metoda prin care fac aceasta este straveche si stiintifica, avand sisteme matematice, metodologice si psihologice proprii. Ea investigheaza mecanismul lumii interioare a omului si arata cum poate cineva sa treaca dincolo de senzatiile sale interioare, in scopul de a ajunge la cele exterioare, chiar inainte ca acestea din urma sa inceapa sa actioneze asupra celor 5 simturi.

Atingand Lumea Spirituala – Perfectiunea Totala si Eternitatea

Inarmat cu metoda Kabalei, o persoana care traieste in lumea noastra, intr-un corp fizic, poate simti dincolo de limitele corpului. Ea este atunci capabila sa simta lumea din afara ei, cum isi dezvaluie Legile Universale ale Naturii. Atingand Lumea Spirituala prin acel organ de simt suplimentar, cineva poate, de asemeni sa vada originea si rezultatele tuturor stiintelor din lumea noastra.  Persoana se transforma intr-un cercetator care este capabil sa traseze granita intre ceea ce este deja dezvaluit si ceea ce este inaccesibil cercetarii stiintifice. Ea poate vedea unde se sfarseste perceptia produsa de cele 5 simturi ale noastre si de logica lor si unde incepe ‘lumea exterioara’. Toate acestea sunt posibile depasind limitele lumii noastre prin dezvoltarea unui nou simt.

Dar scopul acestei noi perceptii nu este pur stiintific, este unul foarte personal. Telul suprem al sistemului energetic spiritual pe care il descoperim prin dezvoltarea acestui nou simt este acela ca omul sa recepteze placerea suprema, sa atinga perfectiunea totala si existenta eterna.

Previous articlePunctul Din Inima
Next articleIntre Creator si Creatura
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."