O Mitzva – Porunca

0
736

Kabbalah Astazi – nr.5

O Mitzva-o Porunca este de obicei gandita ca un set de actiuni sau ritualuri corporale pe care trebuie sa le efectuezi. Dar, aceste actiuni sunt, de fapt, doar simboluri de actiuni care ar trebui sa se faca in interior.

Cartea Zohar (Vol. 1 p. 242 in comentariul Sulam-Scara), explica faptul ca sufletul nostru este format din 613 dorinte. La inceput, sufletul este corupt. Aceasta inseamna ca cele 613 dorinte ale noastre sunt orientate spre auto-multumire, sau Egoism.

Noi corectam sufletul nostru invatand cum sa utilizam fiecare dorinta a noastra in folosul altora. Acest lucru se numeste Altruism. O corectie de dorinta se numeste “sa respecti o Mitzva”. Din moment ce sufletul nostru este format din 613 dorinte, este scris ca trebuie sa pastrezi 613 Mitzvot (plural pentru Mitzva).

“Fiecare element din cele 613 Mitzvot din Tora se invarte pe axa unei singure Mitzva: “iubeste pe prietenul tau ca pe tine insuti”. Aceasta axa nu poate fi durabila decat in cadrul unei natiuni intregi, ai carui membri sunt toti dispusi sa fie gata pentru ea”.

Rabi Iehuda Ashlag (Baal HaSulam), The Revelation of Godliness-Revelatia Sfinteniei

Previous articleMuzica si Kabbalah
Next articleFemeilor, Daca ati stii…
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."