O “Functionare corecta” a naturii

0
760

Kabbalah Astazi – nr. 4

La fel cum ne intoarcem la instructiunile de baza ale unui soft pe care odata ce l-am instalat nu functioneaza, tot asa procedam si atunci cand natura umana are sincope (caderi), ne intoarceam la “instructiunile de baza naturale” pentru a ne furniza instructiunea in urma careia sa functionam corect.

In conformitate cu principiile Kabalei, Creatorul este forta iubirii si ne doreste binele cel mai inalt, al iubirii sale. De aceea, El a creat in noi dorinta de a primi bucuria si placerea. Ca rezultat, toate alegerile noastre au rolul de a ne mari placerea si de a ne micsora durerea. Fiecare mineral, planta, animal sau persoana doreste un singur lucru: sa simta placerea si sa evite durerea. Fara perspectiva bucuriei viitoare, noi pur si simplu nu putem trai.

Convingerea ca in viitor vom fi fericiti este ceea ce numim “speranta”. Cand spunem “Sunt increzator”, avem cu adevarat convingerea bucuriei de a experimenta placerea in viitor. Altfel, ce asteptari putem avea?  Astfel, toate alegerile noastre reflecta dorinta nostra de placere.

Preocuparea derutanta catre placere

Dar noi experimentam cu adevarat placerea? In timp ce sunt multe momente in viata, foarte bune pentru majoritatea dintre noi, viata noastra in ansamblu nu este trandafirie. Cresterea necontenita a consumului de droguri, violenta extrema, depresiile si celelalte boli care domina societatea noastra., arata ca un element de baza lipseste din viata noastra. Nici una din aceste probleme nu reprezinta cauza; de fapt sunt doar simptome ale unei probleme mai adanci – incapacitatea noastra de a implini dorinta de a primi placere.

Pentru a intelege de ce suntem atat de nesatisfacuti, trebuie sa ne reamintim faptul ca Creatorul este o forta a dragostei si dorinta lui este de a ne oferi placere. De vreme ce, cea mai mare placere posibila este aceea de a fi in “papucii lui” – atotcunoscator si omnipotent – aceasta este ceea ce doreste sa ne ofere noua, puterea Lui si mintea Lui, PE EL INSUSI. Cu alte cuvinte, scopul LUI prin care ne-a creat pe noi este de a deveni similari LUI. Si in consecinta, singura stare in care noi vom fi fericiti pentru totdeauna este aceea in care vom fi ca El, cand vom descoperi si vom impartasi calitatile Lui. Kabbalah statuteaza faptul ca atunci cand vom obtine aceste calitati, noi vom fi complet si infinit de fericiti.

Taina si Revelatia Creatorului

Toate cele de sus sunt foarte frumoase, dar daca ne uitam imprejur cu onestitate si ne intrebam pe noi insine daca aceasta este lumea pe care a dorit-o Creatorul care isi iubeste creatia Sa si doreste bunastarea creatiei sale, probabil ne gandim ca ceva a mers in directie gresita, ori cu Creatorul ori cu noi.

Prima optiune si anume aceea ca gresala este la Creator, face parte din atitudinea noastra inca de la inceputurile istoriei. De aceea continuam sa ne straduim in a schimba lumea pe care El a creat-o aducandu-i “imbunatatirile” noastre. In mod constant inventam noi feluri de mancare, noi tehnologii, concepte despre transport, reguli sociale si lista poate continua. Suntem preocupati de “mai bine”, “mai puternic” si “mai repede” ca mod de a trai; dar aceasta preocupare are ca rezultat fericirea sau macar multumirea? Probabil ca nu. Altfel nu am continua sa inlocuim si sa schimbam ceea ce avem. Intradevar, de ce nu suntem niciodata satisfacuti?

Kabalistii au scris ca la sfarsitul secolului douazeci, foarte multi oameni vor incepe sa se gandeasca la acest lucru, probabil, atitudinea omenirii a fost mereu cea gresita de vreme ce niciodata nu au gasit raspunsul corect. Acest nou concept castiga tot mai multi adepti, oameni care au convingerea acum, mai mult decat altadata, ca problema nu este lumea ci umanitatea. Acesta este momentul critic: inseamna ca admitem faptul ca problema este cu natura umana si cu nimic altceva. Prin urmare, asa cum accesam programul vendor atunci cand un software pe care l-am instalat nu functioneaza, atunci cand natura umana ne inseala asteptarile trebuie sa cerem sa ne fie data o natura diferita, una care sa functioneze corespunzator.

Cu mii de ani in urma, un om numit Abraham, denumit ulterior Patriarhul Abraham, a cercetat si a gasit doar atat – o metoda de comunicare cu “setarile” Naturale care sunt raspunzatoare de primirea dorintelor in interiorul nostru. Abraham a dezvoltat propria sa metoda si a transmis-o oricarui om care a dorit sa-l asculte. Studentii sai au continuat sa dezvolte acest lucru si astazi putem sa-l numim “Visul Kabalistic”. Daca suntem atenti la avertismentul Kabalistic, noi vom avea un contact de prima mana cu Creatorul, si putem invata de la El cum putem deveni infinit si irevocabil fericiti.

 

Previous articleMicul Print Explica Criza Financiara
Next articleCe va doriti de Sarbatori?
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."