Misiune posibila (si obligatorie)

0
637

Cabalistii explica faptul ca, singurul rol pe care il are poporul evreu este sa dezvaluie omenirii cum  poate sa atinga cel mai inalt nivel posibil al existentei si pentru asta, poporul evreu nu are de ales alta varianta.

Un raport despre antisemitismul global a fost redactatat in 5 ianuarie 2005 de catre Biroul Democratiei, Drepturilor Omului si Muncii  din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Se precizeaza: ”Antisemitismul in Europa a crescut in ultimii ani…Cresterea tulburatoare a intimidarii si incidentelor antisemitiste se resimte in intreaga Europa.” In ceea ce priveste America de Nord, raportul precizeaza: ”In afara de manifestarile antisemitiste din Statele Unite, Canada experimenteaza o crestere semnificativa a atacurilor impotriva evreilor si a proprietatilor evreiesti.”

In multe alte tari, cum ar fi Elvetia sau Australia, oamenii isi vad de treburile lor fara amenintarea permanenta a abuzului verbal sau chiar psihic.De ce nu putem fi la fel? Suntem noi diferiti fata de alte natiuni? Si de ce pare, ca ochii intregii lumi sunt atintiti asupra acestui grup minuscul cunoscut ca “poporul lui Israel”? Exista un motiv pentru constrangere, razboaie si pentru atentia pe care lumea le-o acorda?

Rolul (poporului)lui Israel (Iashar keEl-Direct spre El)

Cabalistii scriu ca natiunea Israelita are un scop unic in schema globala. Cartile lor explica faptul ca acest popor nu are dreptul sa existe decat daca isi continua rolul de popor ales. De altfel, acesta este singurul motiv pentru care poporul lui Israel a fost creat.

Daca-i examinam evolutia, vom observa ca natiunea Israel s-a dezvoltat diferit fata de modul in care au facut-o alte popoare. Fiecare natiune are radacina sa genetica, dar unicitatea natiunii Israel sta in radacina sa spirituala. Evreii sunt destinati sa conduca intreaga omenire la gradul cel mai inalt pe care umanitatea il poate atinge si sunt meniti ca ei sa fie primii care ating acel nivel spiritual.

Sa revedem, pe scurt, istoria evreilor. Avraam, parintele natiunii, a fost primul evreu. El a fost nascut in Babylon, undeva intre raurile Eufrat si Tibru. In timp ce incerca sa “decodeze”secretul existentei umane,Avraam a reusit sa “travereseze”bariera ce separa lumea noastra de lumea spirituala. El a unit aceste lumi si aceasta uniune este radacina cuvantului Yehudi = Evreu( Ivri de la Over – A Trece, a trece Bariera dintre lumea aceasta si Lumile Superioare). In Ebraica, Yehudi deriva din cuvantul Yechudi, care inseamna”unu”, “unit” sau “unic”.

Urmarind revelarea lumii spirituale, Avraam, a scris prima carte de Kabbalah, Sefer Yetzira-Cartea Creatiei (Geneza). Ulterior, el a inceput sa-si impartaseasca invataturile cu localnici dornici sa invete despre recenta descoperire a realitatii superioare. In timp, primul sau grup de studenti a crescut si a devenit o natiune. Mai tarziu, acest popor a fost numit “poporul lui Israel”.

Pana la daramarea celui de-Al Doilea Templu, poporul lui Israel a simtit simultan, atat lumea spirituala, cat si pe cea materiala. Singurul motiv pentru care aceasta natiune spirituala trebuie sa stea strans legata de lumea materiala, in loc sa se retraga in viata perfecta si eterna a lumii spirituale, este misiunea sa: aceea de a transfera, a transmite metoda evolutiei spirituale pentru a fi descoperita de toate natiunile. De altfel, acesta a fost motivul originar pentru care Israel a fost creat.

Cunoscand rolul si urmandu-l

Intreaga omenire este acum o singura entitate si, in interiorul acesteia, fiecare natiune are rolul sau. Rolul special al evreilor este sa implementeze metoda corectiei si s-o transmita tuturor natiunilor.

Aceasta semnifica cuvintele: “a fi o Lumina pentru popoare”.

Evident, pentru a determina restul omenirii sa doreasca sa atinga inaltimea spiritualitatii, poporul lui Israel trebuie sa ajunga primul acolo. Acesta este scopul pentru care au fost alesi, dar, cu cat se amana mai mult, cu atat ei, cat si toate celelalte natiuni, sufera.

Astfel, pentru a continua aceasta misiune, trebuie mai intai sa vedem ce ne desparte de spiritualitate. Cabalistii, cei care au ajuns la intelegerea realitatii, ne spun ca radacina coruptiei umane sta in natura noastra egoista, care ne controleaza pe fiecare dintre noi.

Egoismul a evoluat in mod natural, de la prima (minuscula) sa treapta de la inceputul existentei omenirii, pana la marimea sa actuala. Este ca un cutit ascutit care separa oamenii unii de altii. Astazi, legaturile dintre oameni sunt deteriorate chiar si la nivelul familiei – nivelul de baza al uniunii.

Cabalistii explica, ca aceasta separare dintre suflete este radacina a tot ce este gresit si rau in lume. Metoda de corectare este explicata in cartile autentice de Kabbalah, care este o metoda de corectare a egoismului. Aplicand invataturile sale pe noi insine, in timp ce le impartasim cu restul lumii,vom restabili gloria natiunii lui Israel si vom aduce intreaga omenire la stadiul de “un om -o inima”, urmand principiul “Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”.

Acelasi ego, care a ajuns la dimensiuni monstruase, este singurul motiv pentru care umanitatea a pierdut perceptia spirituala dupa daramarea celui de-al Doilea Templu. Este aceeasi dusmanie nefondata care a cauzat ruinarea spirituala a poporului evreu.

Nenorocirile de care suferim astazi au scopul de-a ne trezi la rolul pe care-l avem. Doar cand ne vom aduna impreuna, ca indivizi si ca popor si vom intelege esenta existentei noastre si rolul nostru pe Pamant,vom putea reaprinde conexiunea noastra cu lumea spirituala. Doar atunci vom castiga securitate, prosperitate, independenta si vieti implinite aici, in aceasta lume.

Previous articleIntre Creator si Creatura
Next articleEducatia Spirituala
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."