In cautarea noilor frontiere

0
702

Kabbalah Astazi – nr. 18

Explorarea a dus umanitatea catre noi continente si planete indepartate. Acum, o mare ciocnire a unei particule sub pamant va incerca sa exploreze cele mai adanci mistere ale universului. Intrebarea de un milliard de dolari este: Va urma, sau va marca sfarsitul stiintei, asa cum o stim noi?

De-a lungul timpului, omul a actionat ca sa exploreze aceasta lume. Fie, ca aceasta a fost explorarea Lumii Noi, in secolul al 15-lea, fie – gasirea vietii pe Marte in secolul 21 – necunoscutul ne cheama cu infinite posibilitati.

Explorarea noastra nu numai ca ne abate de la preocuparile lumesti prin antrenarea imaginatiei cu ganduri la ce poate fi, dar, deasemenea, promite un viitor mai stralucit si ne raspunde celor mai adanci intrebari.

Totdeauna, noi am cucerit usor secretele accesibile ale lumii , explorarea a devenit domeniul cercetatorilor, legatura fizica intre lumile macro si micro.

Departarea mare atinsa in spatiul extern si lucrarile interne ale celor mai mici particule fizice sunt numai locurile posibile din lumea noastra, unde noi putem “cu curaj sa mergem, unde nici un om nu a fost inainte”, asa cum in mai multe randuri Star Trek a enuntat.

Acceleratorul particulei subatomice – O Noua unealta stiintifica

De aceasta data, mai mult decat cautarea explorarii unui nou teritoriu, cercetatorii au fost manati de dorinta de a descuia secretele universului si existentei noastre: De unde vine universul? Care sunt secretele edificiului materiei?  Exista mai mult decat a trai numai ceea ce  experimentam uzual? Exista principii nedescoperite, ale naturii?

Acceleratorul “Large Hadron Collider (LHC)”, situat langa Geneva, Elvetia, a fost proiectat sa raspunda acestor intrebari. Acest instrument gigant, cu lungimea de 27 KM(16.75 mile) poate accelera particulele subtomice la 99.999999%  din viteza luminii.

Proiectul de o miliarde de dolari este colaborarea a peste 10 000  de cercetatori si ingineri din peste 100 de tari. Acesta a adus impreuna mii de universitati si laboratoare din intreaga lume, care spera ca vor fi capabile sa genereze si sa studieze particulele subatomice, care, pana acum, nu au fost mai mult decat teorie.

Un experiment numitALICE (A Large Ion Collider Experiment) are ca scop sa raspunda la intrebari privind originea universului prin recrearea – pe un nivel minuscul – a conditiilor,  la mai putin decat a mia parte de secunda, de dupa Big Bang. ATLAS (A Torroidal LHC ApparatuS) si CMS

(Compact Muon Solenoid) vor investinga posibilitatea altor dimensiuni de a exista. in afara perceptiei noastre a spatiului, timpului si miscarii.

De fapt, stiinta Kabbalah investigheaza aceste intrebari, dar metoda sa stiintifica e datata cu mii de ani in urma si utilizeaza o mod radical diferit, de experimentare.

Aceleasi Intrebari, Diferite metode de cercetare

Mai multe secole de cercetare conventionala au avut ca rezultat o uriasa cantitate de date, dar fiecare descoperire a generat noi intrebari.  Inseamna, ca este nevoie de inca alte nivele de cunoastere, pentru ca orice fenomen  sa fie in intregime elucidat.

Cercetatorii recunosc acum, ca studiile lor ii conduc catre o primara sursa de influenta, care se afla in afara lumii noastre, si ca ar avea nevoie de o metoda de investigare drastic diferita.

De mii de ani, Kabalistii au scris, ca cea mai mare parte a realitatii si raspunsul la intrebarile importante ale vietii se afla intr-o dimensiune dincolo de lumea fizica si ea este numita “Lumea Superioara”. Aceasta dimensiune contine originea fiecarui lucru care exista in lumea noastra: fiecare atom, celula si organism; contine cauzele fiecarui fenomen din lumea noastra, precum si legile naturii – neperceptibile in lumea fizica,  (similar cu electromagnetimul – necunoscut in trecut). Nu exista obiecte materiale in  “Lumea Superioara”, ci numai fortele care ne afecteaza pe noi si lumea noastra.

In plus, exista o conexiune exacta si definita intre fiecare forta din “Lumea Superioara” (cauza) si consecinta sa (efectul) in lumea noastra.

Astfel, a studia si completa intelegerea oricarui obiect sau fenomen din lumea noastra, trebuie sa inceapa prin intelegerea legilor cauzelor care opereaza in “Lumea Superioara”. Apoi, noi putem urmari influentele descendent,  pentru a vedea cum au ele impact cu aceasta lume, permitandu-ne sa vedem sursa si esenta tuturor comportamentelor complexe si fenomenelor care  ne induc in eroare astazi.

Granita dintre Lumi

In timp ce este posibil sa observi conexiunile cand privesti din “Lumea Superioara” in lumea noastra, aceasta este imposibil de facut in sens invers.

Totusi, cercetatorii lumii noastre incearca sa faca tocmai asta; sa cerceteze cauzele non fizice si influentele din lumea noastra. Dupa un lung drum de cautari, cercetatorii sunt pe calea recunoasterii, ca studierea regatului non fizic este dincolo de raza lor de actiune.

Este similar cu cineva care incearca sa-si  gaseasca drum printr-un imens labirint, unde pare sa nu fie numar sau ratiune de a fi a diferitelor carari. Pentru cineva care priveste labirintul de sus, oricum, tabloul e clar: finaluri moarte, hazarduri, si calea de iesire devine evidenta. Kabalistii au gasit calea de a se ridica deasupra labirintului lumii noastre, in timp ce cercetatorii, inca incearca sa navigheze dinauntrul lui.

Prin urmare, cercetatorii lumii noastre nu vor fi capabili sa gaseasca drumul catre “Lumea Superioara” prin metode pamantesti, deoarece exista o granita impenetrabila intre lumea noastra si “Lumea Superioara”.

Pentru ca cercetatorii abordeaza aceasta granita, ei descopera ca “necunoscutele”, in experimentele lor, depasesc “cunoscutele”.

Pasul urmator al Stiintei: Cercetarea prin al Saselea Simt

Dar, cineva poate sa intrebe: cum au descoperit Kabalistii “Lumea Superioara” ? Raspunsul este ca, ei au facut-o prin dezvoltarea unei singure metode care permite perceptiei umane sa depaseasca capacitatile noastre normale, cu cele cinci simturi cu care ne-am nascut. Aceasta metoda ne permite sa observam treptat prin intermediul unui aditional, al saselea simt – un simt care observa partea primara si non fizica a realitatii – “Lumea Superioara.”

Oricum, o astfel de perceptie nu poate fi atinsa prin cele cinci simturi innascute. Chiar daca savantii dezvolta cele cinci simturi la un nivel uman superior cu un astfel de instrument de tehnologie inalta ca Large Hadron Collider, diferenta intre datele dezvaluite si capacitatile noastre senzoriale, naturale este numai cantitativa, nu si calitativa. Instrumentele transforma masuratorile macro si micro, si diferite frecvente fizice, intr-o gama pe care noi o putem intelege si interpreta doar cu cele cinci simturi normale si cu mintile noastre pamantesti. De altfel, aceste instrumente nu vor fi capabile sa intalneasca si nici sa ne povesteasca noua despre “Lumea Superioara”, realitatea de dincolo de aceasta lume.

Pe de alta parte, proiectele ca Large Hadron Collider arata ca savantii  pun intrebari corecte:  De unde venim? De ce suntem noi aici? Care sunt fortele care controleaza lumea noastra?

Problema este, ca ei cauta raspunsuri in locuri gresite.  O data ce stiinta a epuizat toate caile de cercetare in lumea fizica, aceasta va fi gata sa experimenteze cu metoda stiintifica a Kabbalei si  sa  incerce o vasta abordare a cercetarii realitatii. Apoi, savantii vor descoperi, sigur, noile frontiere si vor gasi raspunsurile de care are o nevoie asa de disperata, lumea, in aceasta epoca.

 

Previous articleGlobalizarea 101
Next articleDincolo de Principiul Placerii
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."