Ghid Complet pentru Non-Idioti

0
859

Kabbalah – Astazi nr.5

Cu toate ca nu o putem considera ca o prima sursa de a descoperi intelepciuni atat de vechi, “Ghidul Complet pentru Non-Idioti“este o surpriza placuta, cuprinzatoare si o lectura comoda, totodata.

Rav Laitman nu este tipul de persoana pe care ai alege-o sa scrie o carte pentru seria “Idioti”.

Formatia lui ca om de stiinta si cercetator nu promitea ca el sa devina un “scriitor de texte usoare”. Dar combinatia dintre “omul evidentelor” si stilul vioi al lui Collin Canright s-a dovedit a fi un succes si rezultatul este o carte de Kabbalah autentica si placuta.

Nu te lasa inselat nicio clipa de stilul cursiv, pentru ca atat faptele cat si cunostintele sunt prezente aici. In momentul in care vei termina de citit cartea, vei fi traversat milenii de evolutie spirituala, care a inceput in Babilon si care (conform Kabalei) a ajuns la astazi la culme. De asemenea, vei invata despre ce face si ce nu face un kabalist si cum sa devii unul dintre ei, daca doresti.

Cartea are patru parti, conform structurii traditionale a acestor serii. Totusi, in acest caz este de mare ajutor, pentru ca inlesneste focalizarea mintii asupra mesajului cheie al fiecarei parti.

Partea intaia se ocupa in principal de raspandirea rapida a Kabalei in ultimii zece ani. Dar aceasta parte face mai mult: explica miezul Kabalei, diferenta dintre Kabbalah autentica si devierile “de inspiratie kabalistica”, care de fapt nu sunt Kabbalah. Dupa cum spun si autorii “Kabbalah a avut dintotdeauna reputatia de a revela Fortele Superioare, Lumile Spirituale si Natura Creatorului. Drept rezultat, oamenii au vrut intotdeauna sa asocieze termenii kabalistici cu tot felul de alte invataturi…Problema acestor asocieri consta in faptul ca ele vulgarizeaza Kabbalah si ii submineaza puterea de a ne ajuta sa intelegem mai bine natura umana si spirituala. Toate acestea constituie motivul pentru care Kabbalah a fost scrisa, iar astazi atrage un interes de prim ordin.

Partea a doua reda samburele cunoasterii Kabbalah, vorbind despre alcatuirea Lumilor Spirituale si despre modul in care structura lor se reflecta in sufletele noastre.

Partea a treia este miezul cunoasterii kabalistice personale. Daca este abordata cu seriozitate acest capitol da metoda progresului rapid in Kabbalah. Conceptele spirituale explicate aici si integrate in perceptia noastra asupra realitatii ( prezentata in prima parte) sunt cu totul remarcabile, daca nu, chiar revolutionare. Pentru cea mai mare parte dintre noi, majoritatea notiunilor prezentate in acest capitol, este o noutate.

Capitolul patru face o cotitura brusca de la lumea interioara a kabalistului catre problemele globale cu care ne confruntam astazi. Conform Kabalei schimbarile climei, depresia, divorturile, razboaiele si orice alta problema la care te duce gandul se datoreaza faptului ca noi nu realizam scopul vietii, “reveland Fortele Superioare, Lumile Spirituale si Natura Creatorul”.

Intr-un cuvant, aceasta carte traverseaza lin terenul provocator al Kabalei autentice si este o reala calauza pentru cei care vor sa cunoasca adevarul despre Kabbalah. Cartea este un ghid complet pentru non-idioti.

Previous articleArticolul zilei de 12 decembrie 2012
Next articleArticolul zilei de 23 decembrie 2012
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."