Dincolo de Principiul Placerii

0
964

 Descoperind Realitatea Placerii

Cum sa primim placere fara sa-i reducem din intensitate? Invatati cum…

Cum sa Primesti cu Intelepciune

Exista acele momente rare in viata cand simtim ca tot ceea ce ne inconjoara este patruns de o forta speciala ce ne invaluie si care inunda intreaga lume cu dragoste. Aceasta senzatie ne ofera cel mai intens sentiment al placerii ce-l putem experimenta vreodata. Cand simtiti asta stiti ca oricine din lume ar da orice sa poata experimenta acelasi sentiment.

Dar, asa cum se dovedeste, capacitatea noastra de a simti placere este mult mai mare chiar si decat atat. Intelepciunea Kabbalah, care este intelepciunea ce ne invata cum sa primim placerea ultima, spune ca desi acea senzatie pare ca este varful delectarii, este doar o portie microscopica a ceea ce omul poate simti atunci cand descopera taramul spiritual al realitatii.

Intradevar, senzatia spirituala este o placere atat de intensa incat niciunul dintre noi nu o poate suporta cu capacitatea noastra actuala de a simti. Ar fi ca si cum am castiga un jackpot de un trilion de dolari: inima noastra ar exploda pur si simplu de intensitatea experientei.

Totusi, asta se intampla doar atat timp cat capacitatile noastre sunt limitate. Kabbalah ne invata cum sa le dezvoltam si sa le extindem, cum sa atingem un nivel al perceptiei unde sa experimentam eternitatea, perfectiunea, nemarginirea si infinitatea.

Cu scopul de a ne extinde sensibilitatea si capacitatea de a simti si experimanta placerea, trebuie sa invatam cum sa primim placere intr-un mod nou, unde placerea ce-o simtim va creste intodeauna in loc sa scada.

De Ce Nu Putem Experimenta Placerea Continua Chiar Aici Si Chiar Acum?

Fara ca macar sa observam, noi toti primim placere in mod egoist, din acest motiv placerea ce-o primim este de scurta durata. De fiecare data cand ne bucuram de ceva placerea dureaza doar un moment si apoi dispare. Cateodata dureaza cateva minute, ore sau chiar saptamani, daca lucrul primit este foarte mare, cum ar fi o casa noua sau o calatorie emotionanta. Dar in cele din urma, toata bucuria ce-am simtit-o se termina si dispare.

Problema noastra este ca noi incercam sa ne implinim direct, si implinirea imediata ne neutralizeaza dorinta pentru ea. Nu conteaza cu cata pasiune ne dorim sa obtinem ceva, fie ca este vorba de mancare, bautura, sex, faima sau orice altceva, imediat ce obtinem acel ceva, placerea imediat paleste. Ne dorim ceva atat de mult si ne petrecem ani pentru atingerea obiectivului, dar imediat ce-l obtinem, placerea dispare.

De ce asta? Strangi bani pentru o casa noua cativa ani, apoi o cumperi in sfarsit si dupa numai cateva saptamani sau luni nu mai ai acel sentiment al noului si nici placerea. Asta din cauza cumpararii casei, dorinta ta pentru ea se implineste si, astfel, se termina.

Kabbalah ne invata cum sa iesim din aceasta situatie critica construindu-ne o dorinta continua, eterna. Vom fi apoi capabili sa simtim placere din orice si, mai mult de atat, placerea noastra va creste continuu si se extinde.

Intre timp, suntem ca niste copii ce viseaza la o cutie de inghetata, dar nu putem manca mai mult de trei portii…

 Secretul Placerii Continue este Sa Stii Cum sa “Flirtezi” cu ea

Kabbalah dezvaluie o metoda neobisnuita de a primi placere continua: tot ce avem de facut este de a ne “ascunde” dorinta intr-un proces ce este foarte asemanator cu flirtul. De exemplu, gandeste-te cum o femeie se acopera si apoi, gradat, se descopera. Este un joc unde frumusetea si bucuria sunt descoperite prin ascundere. Ascunderea atrage, producand placerea de a fi descoperita.

Similar, in vreme ce placerea continua ne este ascunsa de mult timp, trebuie sa obtinem dorinta de a o descoperi. Odata ce am descoperit placerea, trucul prin care  o putem pastra este de a ascunde aceasta revelare de dorinta noastra egoista. Daca voalam sau ascundem placerea de egoismul nostru, ne vom ridica deasupra dorintei noastre egoiste si vom descoperi o vasta placere spirituala. Si in acest fel putem obtine implinirea continua.

Kabbalah este metoda care ne invata cum sa pazim placerea ce-o obtinem, asigurandu-ne ca aceasta ne va implini fara sa mai dispara vreodata. Ca si rezultat, obtinem sentimentul unei vieti perfecte si eterne.

Singurul motiv pentru care ne simtim fara rost, imperfecti si muritori este pentru ca respingem partitia ce ar trebui sa existe intre placere si dorinta. Incidental, oamenii ce lucreaza in tehnologie stiu cum sa implementeze acest principu. Ei nu conecteaza doua fire direct, pentru ca asta ar produce un scurt-circuit. In schimb, ei pun o rezistenta intre ele, ceea ce produce un rezultat benefic. Totusi, cand vorbim despre vietile noastre, pierdem din vedere acest principiu si din acest motiv aparatele noastre functioneaza iar noi ramanem neimpliniti.

Marea intelepciune a lumii se afla in a sti cum sa pastrezi invelisul de protectie sau cum sa ascunzi cea mai mare placere din lume, spiritualitatea. Apoi, ascunderea te va atrage intodeauna. In acest fel descoperim lumea spirituala, eterna, perfecta si toate placerile ei.

Punctul din Inima este dorinta pentru spiritualitate care se trezeste din dorintele egoiste, ceea ce o persoana nu poate indeplini. Cand ultimul grad in evolutia dorintei umane, dorinta pentru spiritualitate, este evocata, aceasta se numeste punctul din inima. Dincolo de placerile lumesti – mancare, sex, familie, sanatate, putere si cunoastere – o dorinta pentru ceva maret se dezvolta, aceasta este punctul din inima.

Punctul din inima al unei persoane este ca o picatura de dorinta, un alean pentru implinirea suprema. Acest punct este simtit ca Lumina sau ca senzatie a Sursei noastre. Din acest punct incepe evolutia spirituala a unei persoane.

Previous articleIn cautarea noilor frontiere
Next articleUnul pentru Toti
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."