Cum sa studiez Kabbalah

0
954

Kabbalah Astazi – Nr. 2

 

La finalul introducerii la Studiul celor Zece Sfirot, Rav Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) a explicat constructia mintii in care noi ar trebui sa abordam studiul Kabbalei. Mai jos este o traducere directa a Articolului 155 din aceasta introducere.

“Prin urmare, noi trebuie sa intrebam, de ce atunci, Kabbalistii au obligat fiecare persoana sa studieze intelepciunea Kabbalei? Intr-adevar, exista un lucru mare in aceasta, demn de a fi publicat. Exista un minunat, inestimabil remediu acelora care se angajeaza in intelepciunea Kabbalei. Desi ei nu inteleg ceea ce ei invata, prin dorinta de a invata si grandioasa dorinta de a intelege ceea ce invata, ei evoca deasupra lor Lumina care incercuieste sufletele.

“Aceasta inseamna ca fiecare persoana din Israel este garantata sa finalizeze atingerea tututor minunatelor realizari pe care Creatorul le-a calculat in Gandul Creatiei de a delecta fiecare creatura. Cineva care nu a fost recompensat in aceasta viata va fi satisfacut in urmatoarea viata, etc. In final, unul singur va fi recompensat completand gandul pe care El l-a planificat pentru acesta.

 

“In timp ce cineva nu a atins perfectiunea, aceste Lumini care au fost destinate sa-l atinga au fost considerate Lumini Inconjuratoare. Aceasta inseamna ca ei stau gata, si sunt in asteptarea de purificare a vasului receptiei. In acel timp, aceste Lumini vor acoperi vasele capabile.

 

“De aici inainte, chiar cand cineva nu are vase, cand cineva se angajeaza in aceasta intelepciune, mentionand numele Luminilor si ale vaselor relationate la un singur suflet, ele, imediat, stralucesc deasupra noastra la o anumita capacitate. Oricum, el stralucesc pentru el fara a imbraca interiorul sufletului, datorita lipsei capacitatii vaselor de a le primi. In ciuda faptului ca iluminarea o primeste de fiecare data in timpul angajamentului care se bazeaza pe harul de sus, impartit cu abundenta de sanctitate si puritate, care il aduce mult mai aproape de atingerea perfectiunii.“

Previous articleCronicile Cabalei
Next articleArticolul zilei de 7 noiembrie 2012
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."