Criza financiara: Diagnostic si vindecare

0
674

Kabbalah Astazi – nr. 17

Este cineva in lume care ramane neatins  de actuala criza financiara? Fiecare intelege ca ceva trebuie sa fie facut: Kabbalah poate sa ne spuna ce este acest ceva.

Cuplurile obosite vad viata lor ca economii disperate la bursa. Familiile tinere sunt scoase in strada cand casa li se inchide in fata.

Credinta consumatorului in U.S. este la cel mai se jos punct, de cand sistemul de evaluare a fost lansat in 1967. Companiile mari si mici au disponibilizat angajatii, ca cerinta a caderii productiei lor.

Aceasta va crea mai departe tensiune in serviciile sociale si in economia care este deja la punctual de rupere.

Fiecare este de acord ca ceva trebuie facut pentru a repara problema, dar nimeni nu stie ce este acest ceva. Conducatorii Europei si Asiei s-au intalnit in China in octombrie, iar in noiembrie in Washington va fi summitul G20,  dar vor aduce aceste intalniri, rezultate tangibile?

In scopul rezolvarii problemei, voi trebuie mai intai sa intelegeti cauza, chiar si cei mai cunoscatori experti economici sunt dezorientati.

Vina a fost atribuita in totalitate lacomiei, economiei nelegiuite, coruptiei in afaceri si guvern, productiei de combustibili bio, pietei libere si fara reguli, pretului petrolului, practicilor de ipotecare a saracilor, ca sa numim doar cateva.

Diagnosticarea radacinii cauzei

In conformitate cu intelepciunea Kabbalei, confuzia creste deoarece noi privim simptomele, mai degraba decat cauzele. Daca noi dorim sa gasim radacina cauzei colapsului pietii,  trebuie sa examinam evolutia societatii in general.

De-a lungul istoriei, oamenii au operat ca indivizi, centrati pe bunastarea personala si a acelora apropiati de ei, cum ar fi familia sau tribul. A fost cinstit sa se exploateze orice in lume, daca aducea beneficiu unei familii unite.

In timp, cercul oamenilor, necesar a suporta individualul s-a extins. Triburile au devenit sate, care au devenit orase, care au devenit state si in cele din urma tari. In lumea de astazi, toate fatetele societatii au devenit atat de impletite, pentru ca, in final  limitele politice si culturale sa devina, efectiv, fara inteles.

Noi am devenit o singura entitate numita “umanitate”, unde fiecare parte depinde de sanatatea si functionarea buna a tuturor celorlalte parti. Si aceasta este directia catre care devine evidenta radacina crizei noastre curente.

Pana astazi, societatile au functionat prin exploatarea unei parti din sistem. Bogatul a luat avantajul saracului, tarile dezvoltate au folosit resursele lumii nedezvoltate, puternicul a pradat pe cel slab. Acum noi am atins un punct in care umanitatea este un singur organism, care este lasat a exploata.

Evenimentele intamplate pe glob demonstreaza clar, ca structura traditionala a comportamentului nostru poate duce la uciderea organismului din care facem parte. Dupa toate acestea, prin exploatarea altora, noi ne irosim pe noi insine.

Vindecarea Organismului Uman

Solutia la aceasta problema este, simplu, la dispozitia noastra. Noi trebuie sa incepem sa intelegem si sa urmam legile care se aplica organismului, mai degraba decat indivizilor.

Natura ne-a furnizat modele clare pentru aceasta, daca privim la corpul uman, la ecosisteme si la galaxii. Intr-un organism sanatos fiecare parte ia ceea ce are nevoie pentru buna sa intretinere, si fiecare contribuie la bunastarea intregului. Nimic nu este risipit si nimic nu e consumat in exces. Astfel, intregul organism exista in armonie si echilibru.

Exact astfel ar trebui sa ne comportam in societatea umana, fiindca noi suntem un organism – uman. Institutiile noastre – incluzand economia – trebuie sa fie construite pe legile organismului : de impartire si reciprocitate.

In prezent noi suntem la raspantie, si deciziile pe care le luam la adresa actualei crize financiare vor determina viitorul nostru.

Putem sa ne intoarcem la trecut prin implementarea politicilor de izolare si protectie, ceea ce deja unele natiuni fac.

Kabbalah avertizeaza ca astfel de eforturi sunt sortite esecului si vor aduce o mai mare suferinta, deoarece este imposibil sa intorci evolutia naturala intr-un sistem global. Natura ne-a impus deja legile organismului, iar noi nu le putem incalca fara consecinta ca noi sa incalcam legea gravitatiei.

O alta parere a noastra este sa ne dedicam noi insine intelegerii si sa ne conformam acestui set de legi recent descoperit – al globalizarii, comunicarii, interactiunii si interdependentei.

Atunci noi vom crea o lume a grijii reciproce, a unuia fata de celalalt, de dragul supravietuirii fiecaruia. Kabbalah ne asigura ca in proces, noi vom descoperi vaste rezerve ale potentialului neutilizat inca, in interiorul si imprejurul nostru, multumita  relatiilor noi si sanatoase dintre noi.

Previous articleZohar: Ghidul pentru Mama Natura a Spiritualitatii
Next articleArticolul zilei – 18 Martie 2010
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."