Copile Einstein, Este Timpul Pentru un Upgrade Educational!

0
800

Kabbalah Astazi – nr. 24

Astazi sa fii copil Einstein nu mai inseamna sa stii sa folosesti o telecomanda TV, ci sa stii cum sa apesi pe butoanele care controleaza toata realitatea…

Amenintata cu o actionare in judecata pentru practici inselatoare in sustinerea ca videoclipurile lor sunt educative si benefice pentru dezvoltarea timpurie a copiilor, Disney Company ofera restituiri la milioane de parinti care au achizitionat clipuri video Baby Einstein, sau, alternativ, le ofera “upgrade-uri de satisfactie”, ca o carte sau un CD cu muzica. Oferta, in prezent, acopera doar gospodariile din SUA, dar militantii britanici preseaza pentru restituiri si in Marea Britanie, raportand ca si ei, de asemenea, au cumparat in mod colectiv milioane de asemenea produse Baby Einstein.

Academia Americana de Pediatrie recomanda sa nu stea in fata ecranului nici un moment, copiii sub doi ani. Cu toate acestea, pe piata electronica, mass-media pentru nou-nascuti si copii mici este in plina expansiune, ceea ce face ca timpul petrecut in fata ecranului sa fie mai lung decat oricand. Un recent studiu de la Kaiser Family Foundation a constatat ca 68% dintre copiii sub doi ani urmaresc ecranul mass-media in orice moment din zi, asta inseamnand aproape sapte din zece copii! Cum s-a ajuns aici?

Asa parinti, asa copii

Nu este greu de observat ca, incepand de la prima copilarie, fiecare copil, face in mod natural eforturi pentru a imita parintii lui. Copiii observa indeaproape actiunile parintilor lor precum si modul de comportare, apoi depun eforturi pentru a utiliza aceste cunostinte in atingerea propriilor obiective. Prin interactiunea cu copiii nostri, noi ii ajutam sa dobandeasca noi capabilitati si date, precum si tehnici pentru a face fata lumii din jurul lor.

Rezultatele Survey confirma faptul ca exemplele stabilite de catre adulti sunt principala sursa de educatie timpurie. Din cei 68% din copiii sub doi ani, care privesc ecranele mass-media, doar 27% imita un anumit tip de comportament de la TV. Dar 38% pot porni singuri televizorul si 40% pot schimba canalele, cu telecomanda. Deci, copiii nostri nu imita mass-media ci aceasta ne imita pe noi.

Dar asta nu e tot, exista o alta tendinta de echilibru natural care a actionat intre parinti si copii, de-a lungul generatiilor. Fiecare noua generatie este mai evoluata decat precedenta. Copiii au intotdeauna dorinte mai mari, aspiratii mai mari, si vise mai mari decat parintii lor. Si astfel, nu este responsabilitatea si de datoria noastra sa le furnizam cunostinte si instrumente practice pentru realizarea viselor si dorintelor?

In zilele noastre concepte precum distanta si timpul au devenit virtuale, acest lucru nu inseamna altceva decat invatarea tuturor regulilor care guverneaza realitatea, precum si scopul suprem pentru care noi am fost creati.

Educatie Pentru Secolul 21
In timp ce copiii nostri manipuleaza usor gadget-uri electronice care nu existau in urma cu cateva decenii, pe vremea tineretii noastre, si in timp ce noi ne fierbem pro si contra daca sa le aratam cel mai tare si nou “video educational” de pe piata pentru copii, putem fi siguri, ca exista o singura  intelepciune sigura care sa garanteze cel mai bun viitor pentru copii, chiar de la inceputul vietii lor.

Aceasta intelepciune, numita Kabbalah, ii va invata pe ei (si pe noi), cu privire la legile fundamentale ale  realitatii, relatiile care sunt cerute de vremurile noastre, de natura dorintelor lor, si cel mai important, formula pentru impliniri de durata. Aceste concepte si principii pot fi invatate prin jocuri, muzica, carti, precum si activitati de grup, care sunt interactive, distractive si de divertisment.

Si, bineinteles, cel mai bun mod de a invata pe copilul vostru toate aceste principii este sa le inveti si sa le pui in aplicare la tine. Asta va veni apoi, usor si natural, si pentru copiii vostri. Lasati pe cei mici sa inceapa explorarea lor asupra lumii, prin stabilirea unor exemple pozitive si modernizati educatia lor, astfel incat sa fie adaptata zilelor si vremurilor noastre. Ce ar putea fi mai bine decat sa aratam copiilor nostri binele, inca de la inceputul vietii lor; cum sa le garantam altfel viitorul cel mai bun?

Previous articleAsteptand ca Lumea sa se Schimbe
Next articleEste sezonul Luminii
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."