Cheia catre schimbare (din inima)

0
832

Lumea cere schimbare, politicienii o promit. Dar care e schimbarea de care avem nevoie, de fapt? Este o schimbare din inima, o razgandire, sa actionam in conformitate cu Natura, intr-o stare de integritate. Kabbalah detine cheia pentru a ne conecta la abundenta si la prosperitate.

Popularitatea sloganelor, a dictioanelor, a motto-urilor si a maximelor ca forme de argumente convingatoare a facut parte multa vreme din campaniile politice, in vederea obtinerii de reactii favorabile de la public. Nu este de mirare ca astazi, odata cu cresterea crizei economice, entuziasmul publicului pentru politicienii din toata lumea care incanteaza schimbarea este urias. Toata lumea este de acord ca avem nevoie de schimbare; atunci, care este problema?

Care e schimbarea de care avem nevoie?

La prima vedere, pare sa fie o problema de nuanta. Insa atunci cand analizam argumentul politic pentru schimbarea de care avem nevoie, descoperim ca argumentul in sine e defectuos. Dupa Aristotel, un argument potential convingator, in care premisa nu ofera niciun fel de baze rationale pentru acceptarea concluziei, este defectuos. Aceste forme defectuoase de argumentare sunt numite aberatii – in acest caz, aberatia unui argument circular, in care premisa pentru schimbare presupune prea mult. Pur si simplu se impune intrebarea: Care e schimbarea de care avem nevoie?

Criza: Revelarea conexiunii dintre noi

Toate metodele pe care le aplicam la criza actuala vad schimbarea ca fiind ceva ce putem sa facem singuri. Cu toate acestea, azi, pentru prima oara in istorie, starea actuala din lume nu este o simpla criza, ci este revelarea conexiunii dintre noi. Aceasta conexiune este revelata in ceea ce priveste economia, comertul si toate relatiile sociale si politice. Iar stirile de la Banca Mondiala sunt neinduratoare: Un stimulent nu o sa ne salveze – tocmai am ramas fara bani ca sa impulsionam relansarea economiei globale.

Corectarea conexiunii: Calea catre abundenta si prosperitate

Kabbalistii vad aceasta ca fiind punctul de pornire al corectarii omenirii si sfarsitul tuturor nefericirilor noastre. Criza actuala ne arata cat suntem de conectati. Ca urmare, mijlocul pentru rezolvarea problemei este corectarea conexiunii noastre – adica, nu trebuie doar sa construim modelul economic corespunzator, ci, in aceasta lume globala, trebuie sa facem conexiuni de la inima la inima. Stiinta Kabalah, care devine recunoscuta din ce in ce mai pe larg in ultimii ani, este cheia catre solutie.

Toti marii kabbalisti, de-a lungul istoriei, de la Abraham la Yehuda Ashlag, au visat despre vremurile noastre, cand omenirea va putea sa descopere minunile pe care le are. Ei au cautat si au gasit raspunsurile tocmai la intrebarile pe care le pune omenirea azi. Care este structura realitatii? Ce forte guverneaza lumea? Cum poate un om sa isi influenteze propria soarta si pe cea a omenirii? Ei au scris in cartile lor despre ceea ce au descoperit, descriind un singur sistem care ii incorporeaza pe toti oamenii si care construieste drumul catre un viitor de abundenta si prosperitate.
Cartea Zohar, scrisa cu aproximativ 2000 de ani in urma, spune ca, spre sfarsitul secolului 20, omenirea va ajunge la maximul de dezechilibru fata de Natura. Cartea spune ca, la acel moment, omenirea va avea nevoie de metoda supravietuirii si a implinirii. Apoi, spune Cartea Zohar, va veni vremea pentru a dezvalui Kabbalah intregii omeniri, ca metoda pentru a ajunge la similaritatea cu Natura.

Generatia noastra se afla in pragul unei razgandiri dramatice, a unei schimbari din inima. La fel cum toate celelalte parti din natura coexista in armonie, si noi putem sa ne ridicam in mod constient si intentionat la un nou nivel de conexiune armonioasa. Stiinta Kabbalah, aceeasi cunoastere care a fost transmisa de la Abraham prin toate generatiile, este, de fapt, o metoda pentru a ne corecta conexiunea. Ea explica sistemul de legi care ne permit sa functionam in acord cu Natura, intr-o stare de integritate. Kabbalistii ne-au dat cheia, care, daca este folosita corect, ne va ajuta sa ne schimbam instantaneu si inima, si realitatea.

Previous articleLectia de Dimineata – 07-09-09
Next articleGasind Fericirea prin intermediul Deznadejdii
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."