Direcția zilei – 27.07.2016

0
12158

Extrase selectate din cuvintele lui Rav Laitman, Lecția zilnică

Lectia 9: Suferințele iubirii pe calea “Achișena” (grăbind)

*** Trebuie să înțelegem că Achișena înseamnă a dobândi măiestrie în lucrarea Creatorului în numele persoanei; atunci când o persoană își ajustează dorința, înclinația către asta. Că vrea să atingă scopul creației, și face eforturi, astfel intenția sa va ținti doar spre asta, și prin faptul că el trebuie să creeze deficit. […]

“Mai mult decât vrea vițelul să mănânce, vrea vaca să-l hrănească” – deficiența Superioară se numește “durerea Șechinei”, în comparație cu deficiența persoanei, care este corporală și animalică.

Prin urmare, trebuie să înțelegem că, atunci când suferințele sunt mai mari, ele indică de fapt dimensiunea vasului de Achișena. Și suferințele sunt complet diferite de ceea ce avem în această lume, care sunt suferințe de dăruire, oferire, iubire. Adică, aici trebuie să fim incluși în gradul de Bina, și de aici să se simtă dăruirea noastră, care ar putea fi către Creator, că El este ca adresa, ca locul, ca deficiența pe care dorim să o dăruim. Iar când Malchut urcă la Bina, se conectează la Bina și umple și dăruiește sufletelor, de fapt, prin acest fapt ea influențează Keter, și ăsta e modul în care vom executa acțiunea Achișena.