Articolul zilei de 8 noiembrie 2012

0
749

Întrebare: Care este diferenţa pentru om atunci când apelează la Faraon şi când apelează la Creator? Care este diferenţa între cele două stări?

Răspuns: Cine a spus că el apelează la Creator? Care din noi, în general, apelează la Creator? Oamenii de obicei, uită de El. Noi realizăm, într-adevăr, un fel de luptă împotriva egoului nostru, vrem cu adevărat să facem ceva cu el, dar uităm de Creator. Noi nu avem încă chemarea pentru Creator. Asta este problema noastră. Noi nu am ajuns încă la starea în care să simţim loviturile şi să nu ştim unde să ne ascundem de ele; lovituri care deja ne-au adus la disperare. După cum este scris: „era disperat de neputinţa lui”. De aceea, până acum, şi acesta este motivul, noi nu am apelat încă la Creator. Poţi să auzi tot timpul: ”Deci, ce e cu Creatorul?” Dar aceasta nu este chemare! O chemare va trebui făcută din lipsă (Hisaron) şi lipsa vine când Faraonul a învins totul în jurul tău.

Şi atunci când tu ai fost pus complet la colţ, te duci la el, la Faraon. Cauţi o şansă să ceri de la el libertatea.

Acum încerci să te separi de el, să simţi că eşti opus lui, că stai în faţa lui şi că nu eşti de acord cu el. Vrei să-l micşorezi, să-l închizi, să scapi de el. Despre asta este toată munca noastră şi ia ani ca să o îndeplineşti.

Munca omului este în a face distincţie între el însuşi, Faraon şi Creator. Asta e în primul rând. După ce face distincţia, el va trebui să dea fiecărei categorii locul potrivit ei; el trebuie să-şi determine atitudinea corectă pentru fiecare din ele. Nu este deloc nevoie să se anuleze ceva; tu va trebui să găseşti modul de a stabili o selecţie corectă între toate calităţile existente, între dorinţe şi intenţii pentru a atinge scopul. Despre asta este toată munca omului: întâi să facă o clarificare, şi apoi el va trebui să determine ce preferă. Aceasta este numită corecţie.

 

Previous articleLecţia zilnică 4/11/2012
Next articleSesiunea Octombrie 2012 – Curs Incepatori
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."