Articolul zilei de 11 februarie 2013

0
646

 

Întrebare: Cum poate grupul să ajute individul, pentru ca acesta să accepte valorile sale? Şi cum poate cineva să verifice dacă grupul are valorile corecte pentru avansarea spirituală?

Răspuns: Dacă ai să vezi că oamenii se adună împreună într-un loc şi încearcă să urmeze sfaturile lui Baal HaSulam şi Rabaş, pe cât de mult se poate. Dacă ei încearcă să nu inventeze nimic nou, ci să se ţină de munca bazată pe surse şi încearcă să le înţeleagă, asta rezolvă totul. Dacă nu este niciunul între ei care să stea de o parte de ceilalţi în superioritatea şi înţelepciunea lui, etc. Dacă fiecare încearcă să se anuleze pe sine faţă de grup, în funcţie de abilităţile lui naturale de a ajuta, şi toată lumea este diferită în această privinţă. Unii reuşesc mai mult în asta, alţii sunt mai puţin capabili să o facă, după cum ni se pare nouă, dar, proporţional, fiecare dă totul complet la grup, adică, fiecare este egal în asta. Nimeni nu rămâne în afară, fiecare este gata pentru tot şi încearcă să fie egal, şi ei doar se anulează, atunci, şi tu poţi să te anulezi faţă de un astfel de grup, cu ochii închişi, şi să fii sigur că-ţi poţi schimba Kli-ul fizic în unul spiritual. Asta este ce pot să sfătuiesc pe toată lumea şi pe cel care întreabă.

Previous articleArticolul zilei de 10 februarie 2013
Next articleArticolul zilei de 12 februarie 2013
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."