Articolul zilei – 29 iulie 2013

0
536

 

Ar trebui să încercăm să găsim conexiunea dintre noi și să simțim în ea Forța Superioară. Când ne unim, ea se întoarce în interiorul Kli-ului (vasului) și se revelează contactul nostru cu Creatorul. Dacă încerc să mă unesc cu colegii de grup, făcând asta, deja am creat un kli deasupra rațiunii. Problema este că mie mi se pare că nu am niciun fel de conexiune cu ceilalți, că sunt singur, și la fel este și pentru ceilalți, ei sunt într-un fel inexistenți. Atunci când fac conexiunea între noi mai importantă mie decât eu însumi, mă aflu deja deasupra rațiunii, deasupra dorinței mele. Astfel, unitatea dintre noi, chiar dacă nu ne-a dus încă la dăruire, se află deja deasupra egoului omului, și astfel, noi suntem deja mai bogați în iluminarea de sus, atâta timp cât suntem în această stare.

Asta înseamnă că nu există nicio altă cale în lumea noastră, pentru a ne apropia de Lumină, în afară de unitatea de deasupra rațiunii, pentru a deveni asemenea ei, corespunzători ei, și căpătând forma care va face ca Lumina să înceapă să ne influențeze.

Noi suntem în stare de această acțiune. Avem abilitățile să o facem, chiar dacă sunt numai într-o anumită măsură. Avem susținerea mediului, inclusiv a colegilor, a grupului, totul contribuie la asta, chiar dacă este vorba de un grad mic (de jos), totul este să ne facem treaba.

 

Așa că, nu există niciun singur om care poate spune că lui nu i s-a dat nicio șansă. Dacă cineva încearca să fie cel mai simplu, cel mai mic, cel mai nesemnificativ în grup, atunci, chiar fără intelect și simțire, fără niciun fel de talente primare pentru avansarea spirituală, el este capabil să-și înceapă evoluția spirituală chiar și prin intermediul celei mai stupide acțiuni. Poți să nu faci nimic decât să servești ceva grupului. Aceasta este forma reală de Malhut, Nukva. Ea își cumpără locul în momentul în care își servește, ajută, susține, umple, dorința soțului ei. Și noi va trebui să facem la fel față de Creator.

 

Ce stare ar trebui să avem înainte de citirea din Zohar?

Cabaliștii ne dau următoarele sfaturi:

-pentru a începe corect citirea din Zohar, va trebui să facem acțiunea de pregătire, dovedit a fi corectă prin executarea ei de-a lungul secolelor, adică, va trebui să ne unim. Atunci starea noastră va coincide cu Lumina pe care vrem să o primim. Asta înseamnă că noi va trebui să ne pregătim pentru a fi uniți și să avem speranță de izbăvire. Atunci Lumina va veni și ne va aduce toate schimbările care sunt incluse în ea pentru tot ceea ce este mai bun.

Previous articleArticolul zilei – 28 iulie 2013
Next articleArticolul zilei – 30 iulie 2013
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."