Articolul zilei – 27 octombrie 2013

0
666

 

Când îți echilibrezi dorința de primire cu ecranul, și când ea devine asemenea calității de dăruire, construiești vasul sufletului tău. Și totul depinde de atitudinea ta față de ceilalți. Atunci sunt Sfirot-urile, Parțufim-ile, întreaga rețea pe care o studiezi. De aceea este spus că totul este în om; toate lumile sunt în om.

Oamenii încep să simtă acum conexiunea dintre ei; asta ne spune că ei intră în simțirea infinitului, a eternității. Această viață mizerabilă îi va împinge să devină familiarizați cu acest sistem de relații, și toți vor dori să-l studieze, fiindcă oamenii vor înțelege că este vorba despre viața lor, că datorită lui omenirea este bolnavă, asemenea pacientului suferind de o boală incurabilă care a găsit o carte cu rețeta remediului bolii lui.

Ei vor îl vor adulmeca pur și simplu, asemenea câinilor. De aceea, noi suntem un fel de implementare a „calului troian” în ei. Putem vedea că este imposibil să-i aduci direct pe calea cea dreaptă. Și Baal HaSulam a încercat să o facă în articolele sale „Dăruirea Torei” și „Garantarea mutuală”, a încercat să cuprindă asta într-un ambalaj adecvat oamenilor.

Dacă fiecare ar fi știut acest limbaj, ca în urmă cu mii de ani când și oamenii atei ca Balak, de exemplu, au fost aduși în spiritul Torei, totul ar fi fost diferit. Și atunci, Baal HaSulam a scris pentru ei munca lui în această manieră, dar noi nu avem încotro, și de fapt,criza însăși ne va arăta totul – putem vedea cât de mult ne ajută.

 

Previous articleArticolul zilei – 24 octombrie 2013
Next articleArticolul zilei – 29 octombrie 2013
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."