Articolul zilei – 24 octombrie 2013

0
529

 

Întrebare: Ce înseamnă să realizăm în grup „Șma Israel” (Auzi Israele!) ?

Răspuns: Nu putem obține starea de „Șma Israel” fără grup. Ca și cu orice altă rugăciune, nu puteți ridica MAN dacă nu sunteți în grup. Rugăciunea unui individ nu funcționează. Acest lucru ni se explică în multe locuri; în timp ce rugăciunea pentru societate funcționează.

Motivul este că, în rugăciunea ta personală strigi pentru egoul tău, în timp ce în rugăciunea pentru societate strigi pentru toți, și asta este deja de dragul dăruirii. Ridici cu adevărat cererea ta către Creator de dragul dăruirii. De ce? Fiindcă tu te corectezi de dragul lor.

Adică, lucrezi cu adevărat în concordanță cu ceea ce ți-a dat El. Dacă strigi „ajută-mă!”, apelând la El, la cine de fapt strigi tu? Strigi la Acela care te-a făcut să te simți rău, și îi ceri să te facă să te simți bine? În acest fel trezești raportarea Lui la tine, nu ești de acord într-un fel cu programul pe care El l-a făcut pentru tine. Atunci, de ce ar trebui să recurgi la muncă în acest caz? Asta cu adevărat nu funcționează. Pur și simplu, El nu mai ține cont de tine, și toate relațiile cu tine sunt oprite. Adică, ai fost coborât la nivelul de existență animal. Numai dacă omul își dă seama că toate necazurile și problemele îi sunt necesare pentru a urca la nivelul „comun” (așa că el fuge de dorința lui de primire, ca și cum ar fugi din Egipt, astfel că iese din egoul lui și se roagă numai pentru toți, și astfel, aceasta devine singura metodă de adresare a lui către Creator), numai atunci, omul primește ajutor de Sus.

Adică, te simți rău, ești atacat de toți „câinii” (cum le-a zis Oren); ești atacat de o armată întreagă, dar tu înțelegi că toate acestea se întâmplă spre binele tău, fiindcă te fac să te ridici peste egoul tău. Faci așa, nu fiindcă vrei să fugi de ele, ci fiindcă ele sunt ale Celui de Sus, ale celui căruia tu vrei să-I ceri să-ți dea puterea dăruirii pentru a trata corect toate obstacolele pe care El le-a pus în calea ta. Tu nu faci asta pentru a-ți fi ție mai ușor să te raportezi la ele, ca să ajungi la o înțelegere cu ele, să închei un anume acord cu ele, ci ca să le tratezi corect. Înțelegi că ele vin de la Creator ca să te facă șă te ridici peste ele la El. Asta este munca!

Dacă ești unit cu grupul înainte de a intra în această stare, și dacă ai adus inteligența comună și trăirile comune în grup, atunci poți acum să folosești aceste trăiri și inteligență ca pe propriul tău rezervor. Imaginează-ți că ai sentimentele și inteligența ta și, în aceeași parte sunt mai multe sentimente și mai multă inteligență și, acestea îți aparțin de asemenea ție; tu pentru tine construiești toate acestea. Când te simți rău sau bine poți să te duci acolo, la imaginea din interiorul grupului pe care tu ai creat-o pentru tine, și să o folosești. Dacă ți-ai pregătit asta, atunci, când primești o greutate în inimă și începi să filosofezi și să faci tot felul de calcule, poți totuși să folosești ceea ce ți-ai pregătit acolo pentru tine. Și când te uiți de acolo la tine, poți spune: „acum fac asta fiindcă înclinația mea rea s-a trezit în mine”. Adică, o altă parte a dorinței mele necorectate mi-a fost dezvăluită. De aceea am devenit în așa hal de confuz.

Deci, ce urmează? Dacă înțelegi asta, atunci poți începe să ridici MAN prin această imagine a ta în interiorului grupului, bazându-te pe nevoile pe care le ai acum. Și atunci ceri, dar tu nu doar ceri ceva, acum ceri puterea de corectare. Tu vrei ca dorințele și gândurile trezite acum în tine să intre de asemenea în starea de corectare, în ciuda faptului că te simți prin ele în stare de răzbăoi cu Creatorul. Te simți insultat de El, Îl blestemi, ca Bilam și Balak. Această stare include multe nivele „oricine care crede că este mai mare decât tovarășul său, are un ego care este mai mare decât acela”. Și atunci, ajungi la starea de iubire pentru Creator chiar și cu înclinația ta rea.

Previous articleArticolul zilei – 21 octombrie 2013
Next articleArticolul zilei – 27 octombrie 2013
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."