Articolul zilei, 2 septembrie 2018

0
930

Grupul ar trebui să devină uter. Avem o sarcină: dorim să construim un uter, un grup în care fiecare dintre noi ar putea intra, să se interconecteze ca un embrion (ubar).

Te sfătuiesc să scrii ceea ce vrem să facem, să definești un plan de lucru, astfel încât să poți înțelege procesul, conform căruia îți organizezi munca pentru o zi, o săptămână sau chiar și pentru o perioadă mai lungă. Fiecare va realiza acest lucru atât în ​​legătură cu el însuși, cât și cu grupul de lucru și chiar în raport cu alte grupuri. Trebuie să vedem acest lucru drept o bază a progresului.

Care este problema obținerii măreției Creatorului din mediul înconjurător? Chiar avem această problemă?

Văd că există această problemă, pentru că dacă nu ar fi, voi ați fi toți “sus”.

Dar nu este clar unde este ea …

Îți voi spune unde: în subaprecierea prietenilor. E foarte simplu. Nu există nici o îndoială, nu le apreciezi importanța. Se spune, că dacă nu prietenii, atunci trebuie să existe altcineva măreț, de la care să vă puteți  inspira. E posibil asta sau nu? Dacă nu de la el sau de la prieteni, atunci nu există nimeni. Nu aveți cum să primiți măreția Creatorului. Fără măreție nu poți să-I dai Lui, astfel încât dăruirea să fie ca și primirea, pentru că asta este posibil numai în relația cu cineva mare. Dar înainte, trebuie să simți nevoia de a obține măreția Creatorului, pentru că fără ea, nu Îi puteți da. Și cum poți percepe măreția Lui? Tu nu-L poți dezvălui, pentru că va fi de dragul primirii. Prin urmare, puteți obține o impresie despre măreția Creatorului din mediul înconjurător, adică fie de la Rav, fie de la prietenii de grup.

***

Mai târziu, pe parcursul zilei sau a unei săptămâni, sau chiar a unei perioade mai lungi va trebui să vă preocupați de aceasta, individual sau în grup de zece. Am citit acest articol, ați rămas impresionați de ceva, ați observat câteva puncte importante. Mâine poate veți observa ceva mai mult, dar pentru moment așa învățăm.

Ce vei face cu acest text pe parcursul zilei, cu starea de Ibur? Cum vei lucra la această stare?

***

Să presupunem că există probleme și încerci  împreună cu prietenii să le rezolvi. Și vezi că fiecare literalmente își riscă viața, aceasta este oarecum de înțeles. Dar atunci când vii în clasă, stai la un atelier sau două în cursul zilei, participi la întâlniri în zoom, nu poți aprecia valoarea prietenilor …

Există! Vorbiți tot timpul despre măreția Creatorului, încercați. Planifică-ți acum, astfel ca în timpul zilei să le vorbești despre măreția Creatorului, așa încât să nu înțeleagă că o faci în mod intenționat. Fii puțin inventiv în acest sens, pentru ca ei să fie inspirați de măreția Creatorului. Vei beneficia tu însuți de asta, pentru că i-ai ridicat la un nivel superior și pentru că i-ai adus la El, ai un bonus de acolo, beneficiezi.

Legătura care există între noi este suficientă pentru a ridica măreția Creatorului sau avem nevoie de o legătură mai puternică?

Începeți să lucrați la asta, pentru că este primordial, trebuie să înțelegeți că totul depinde de cum o percepem, nimic altceva nu contează. În afară de măreția Creatorului, care depinde de grup, nu mai există nimic, deci ar trebui să fie sarcina noastră.

Spuneți,  începe să lucrezi… ca și cum nu am făcut încă nimic în această direcție?

Nu știu, poate ai făcut una sau două lucruri, dar le-ai făcut cu intenție?

Acum am de gând să lucrez , sa-mi influențez prietenii din grup pentru a-i trezi. Nu contează dacă fac ceva simplu, atâta timp cât voi trezi în ei măreția Creatorului. Astfel am acționat în această privință cantitativ și  primesc în schimb un răspuns calitativ și pot să mă ridic în măsura în care i-am influențat. Inspirându-i pe ei îmi măresc sensibilitatea și drept răspuns, sunt influențat de ei.

Traducere: Galia O.