Articolul zilei – 14 august 2013

0
598

 

Lucrăm la educația integrală de jumătate de an, sau poate de un an și numai acum dezvoltăm această metodă. Ce înseamnă această dezvoltare? Încet, încet, bazându-ne pe eforturile noastre, am descoperit conexiuni, un întreg sistem, etc. și totul ne devine mai clar. Până acum, lumea nu este gata nici măcar să audă despre asta, și oamenii nu ne înțeleg, chiar dacă ne ascultă.

Uitați-vă cât de mult scriem și vorbim despre asta, însă lumea nu ne percepe deloc. Am vorbit despre criză cu cinci ani înainte să înceapă și toți au râs de noi. Apoi a început criza. Oamenii au primt-o ca pe o lovitură în cap și au încetat să mai râdă, au început să plângă. Acum, începe o nouă fază, am lăsat criza să se dezvolte și acum nu mai avem putere să o depășim.

Nimeni nu scrie sau vorbește undeva despre asta. Baal HaSulam a scris ici și colo despre această problemă, dar subiectul și analiza din scrierile noastre nu există acum în lume. Ele sunt continuarea scrierilor lui Baal HaSulam și ale lui Rabaș pentru generația noastră.

Înțelegeți ce muncă specială facem, care este misiunea noastră? Dacă nu veniți la lecții sau nu citiți materialele on line, sau să ascultați discuțiile mele cu Oren numite ”O viață nouă”, dacă nu participați la discuțiile în care să recunoașteți în practică aceste lucruri, ca și în materialele mele explicative, în materialele noastre de studiu bazate pe conexiunea mea cu voi, nu va fi nimic în afară.

Aceasta nu este numai munca mea, eu nu voi fi în stare să dezvălui toate aceste lucruri fără voi. Facem totul pentru asta și suntem cu câțiva ani înaintea restului omenirii. Distanța dintre noi și ei devine din ce în ce mai scurtă: în timpul lui Baal HaSulam, în anii 20 ai ultimului secol, el a strigat că fiecare trebuie doar să facă acest lucru, că lumea este o singură familie, dar au trecut aproape 100 de ani până când lumea să înceapă să perceapă cât de cât acest lucru. Despre ceea ce a vorbit Rabaș s-a realizat 20 de ani mai târziu. Subiectul discuțiilor noastre s-a realizat după 5 ani, iar cea ce vorbim acum, se va materializa în 2-3 ani poate și mai puțin.

Și vom ajunge la starea în care lumea va auzi despre ce vorbim. Asta însă depinde de noi, în ce măsură vom lămuri aceste lucruri în practică, după cum și, în ce măsură vom fi în stare să le simplificăm. În asta constă toată munca noastră, acesta e lucrul de bază pe care îl facem zilnic. Noi aici cercetăm viața, starea noastră actuală. Lucrurile nu sunt așa cum erau când studiul nostru era în timpul lecțiilor, acum studiem pe teren și învățăm ceea ce se întâmplă, noi înșine suntem subiectul studiului.

Pe de altă parte, din cauza problemelor, necazurilor și dezamăgirilor, și societatea vine mai aproape de noi. Ei nu au nicio metodă de corectare, nimeni nu știe nimic, totul este negru sau gri, ceea ce înseamnă că este aici o tendință foarte clară. Mingea este în mâinile noastre.

Dar să criticăm lumea? Nu vreau să aud un cuvânt despre asta! Creatorul este îmbrăcat în ea și face ceea ce trebuie făcut. Și nu este scris nicăieri că ei au alegere liberă. Ce vreți de la ei? Mă întorc de la o întâlnire publică și nu am nimic de criticat, nicio pretenție de la ei. Ce-mi spui tu mie aici despre ei? Ce ceri de la publicul larg? Chiar și atunci când eu spun unele lucruri neplăcute referitoare la flosofi și guvernanți, asta nu este, Doamne ferește, ca să fac pe cineva de rușine! Totul reprezintă un comportament normal al oamenilor care au anumite poziții publice, în funcție de ceea ce ne-a dat Creatorul fiecăruia. Nu am nicio pretenție de la nimeni în această lume. Le am însă, față de noi.

Întrebare: Există vreo șansă să greșim? E posibil? Sigur facem tot ceea ce trebuie?

Ravul: Sigur facem ceea ce trebuie, atâta timp cât vrem să ne conectăm după metoda lui Baal HaSulam și Rabaș. Putem fi siguri că suntem în starea corectă, în funcție de îndeplinirea acestei metode. Nu am niciun fel de dubiu că în timpul vieții noastre vom deveni demni de a ajunge la stare în care lumea va accepta această metodă și o va considera ca mijloc unic de revelare a forței ascunse în natura noastră.

Conexiunea dintre noi corectează natura umană și asta corectează întreaga lume, și lumea întreagă va ajunge la cea mai bună stare, și anume, la perfecțiune.

Nu am niciun dubiu că lumea va înțelege asta, dar nu în forma în care o introduce Cabala, adică, nu în forma spirituală, ci în cea materială. Și acolo vor fi de asemenea multe nivele de percepție: mai aproape sau mai departe de noi, mulți oameni ni se vor alătura, vom începe să simțim punctele din inima lor, etc. Dar Lumina vine de la noi, după cum este scris în finalul cărții ”Prefață la Cartea Zohar”, de la noi se va împrăștia în afară către națiunile lumii.

Previous articleArticolul zilei – 13 august 2013
Next articleArticolul zilei – 15 august 2013
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."