Articolul zilei – 11 noiembrie 2013

0
643

Rav: Voi construiți în noua clădire ca să o pregătiți pentru Convenție, corect?

Întrebare: Exact despre asta întreb. Cei care nu sunt prezenți aici și nu pot munci la construcția casei noastre, cum pot ei să se contopească cu dorințele noastre astfel încât ei să simtă că și ei muncesc?

Rav: Ei trebuie să consolideze lecțiile noastre, fiindcă aceia care muncesc la casă fac eforturi, dar aceste eforturi nu sunt direcționate către studiu. Ei în intenția lor sunt cu noi, dar ei muncesc acolo cu mâinile. Totuși, eu am nevoie de Vas pentru a continua progresul nostru într-o stare de bază de presiune zilnică concretă și de Hisaron (Lipsă). De aceea am nevoie ca întregul Kli mondial să fie mai activ și să se unească cu noi mai mult decât a făcut-o înainte. Să zicem, 80 de oameni muncesc la clădire în timpul lecției de dimineață. 80 de bărbați au plecat de aici ca să lucreze acolo. Astfel, aici apare o lipsă. E clar că ei muncesc la clădire, dar totuși, este imposibil să facem un lucru pe costul altuia. Trebuie să le avem pe amândouă. La momentul diseminării noi nu am mai avut cale de ieșire, pur și simplu am plecat și asta a fost. Dar acum nu ne mai putem permite asta. De aceea, cer tuturor Vaselor din întreaga lume, și aici sunt sute de prieteni de-ai noștri, le cer să se conecteze cu noi la lecția de dimineață.

Întrebare: Ce înseamnă să fie conectați cu noi la lecția de dimineață?

Rav: Înseamnă să fie un mai activi, să trimită mai multe întrebări, să recitească aceste articole în timpul zilei și, poate, să repete materialele pe care le-am studiat dimineața, și să facă asta în fiecare zi. Adică, să participe și, în plus de asta, să fie mai interconectați acolo în grup. Ne apropiem de Convenție și vrem ca fiecare grup să se simtă ca o parte completă din corp. Noi vrem să conectăm aceste părți ale corpului într-un corp perfect.

Întrebare: Am înțeles că a face acțiuni fizice pentru grup, fără intenție, nu este un lucru rău. Dar cum să evit să ajung într-o stare asemănătoare cu cea a celora de la Green Peace?

Rav: Dacă faci ceea ce îți spune grupul să faci, faci acte de dăruire, iar intenția respectivă de dăruire depinde de tine. 60 de oameni lucrează acum în clădire. 50 sunt membri din grup și restul sunt membrii din grupurile exterioare. Alți oameni vor veni mâine în locul lor, etc. Ei sunt 100% siguri că aceste acțiuni sunt corecte și că ele îi vor schimba mult și vor avea o intenție mai mare și vor înainta mai departe în comparație cu vechile activități de diseminare. Motivul este că atunci când facem muncă de diseminare muncim cu forțe străine externe, în timp ce aici, muncim cu forțe străine interne. Întregul grup muncește aici într-un loc separat, privat. Această acțiune include mai multe eforturi și duce la avansare interioară. Eu personal nu aș părăsi această clădire, mi-aș petrece tot timpul meu liber aici, muncind.

Previous articleParagraful saptamanii – VaIțe (Și Iacov a ieșit) – 3-9 noiembrie 2013
Next articleArticolul zilei – 12 noiembrie 2013
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."