30 DECEMBRIE 2010

0
855

.
.
Fiecare dintre noi se afla in procesul de dezvoltare, in orice moment al vietii. Totul depinde doar de senzitivitatea fecaruia, de abilitatea de autocontrol si de a se deplasa pe calea pe care este directionat sa mearga. Ar trebui sa nu i se para ca totul se intimpla accidental si ca el traieste in modul pe care-l doreste. Totul depinde de modul in care tratam asta, in special in timpul citirii Zoharului. Zoharul actioneaza intr-un mod complet, special. Este necesar pentru o persoana sa asculte putin, sa inteleaga si sa se conecteze cu grupul chiar si mai putin. Daca aceste conditii sint indeplinite la cel mai mic nivel posibil, Zoharul incepe imediat sa dezvolte sentimente spirituale in acea persoana. Bineinteles ca totul depinde de cit de mult investeste persoana in Zohar, dar pina una alta, cititul este suficient. As publica Zoharul intr-un format de buzunar, astfel incit sa poata fi citit oriunde. Deoarece nimic nu este mai bun pentru avansarea cuiva, ca aceasta carte. Baal HaSulam explica faptul ca in introducerea la TAS, el scrie ca cea mai puternica lumina este aici, in cartea Zohar. Si pentru acest motiv carta Zohar ar trebui simtita in orice moment liber pe care-l are persoana, impreuna cu articolele lui Baal HaSulam si cu cartea “Copacul Vietii”.

.

Intrebare: Totul pare foarte clar in timpul lectiei, dar este imposibil sa pricep chiar si un singur lucru dupa lectie. Care este problema?

.

Toata lumea ar trebui sa sa angajeze intr-o clarificare interioara dupa lectie. Nu este nimic altceva de facut aici, si ar trebui doar sa va dati seama ca totul i-a fost explicat in cele mai mici detalii, exact cum o mama ar trebui sa-i explice copilului sau, ca totul ii este dat doar pentru propriul sau bine, si doar cantitatea in care ii este dat este in concordanta cu cit este el in stare sa asimileze.

.

Intrebare: Ar fi corect pentru noi sa concluzionam din cuvintele tale ca daca cineva nu vede clar asta si daca e dificil pentru el sa se intoarca spre aceasta forma, face el ceva gresit?

.

Cind va plingeti ca sinteti nefericiti cu tempo-ul avansarii voastre, intrebati-va de cite ori pe zi reinoiti aceasta conexiune? Ce este kli-ul care ar absorbi ceea ce doriti voi sa obtineti? Inca nu stiti ce vreti, inca aveti nevoie de clarificari. Asta nu este ceva de care sint sigur in mod curent, pe care sa-l vreau cu adevarat ca pe ceva particular sau ca pe un vehicul sau un anumit fel de desert. Nu cunosc asta inca, nu am primit acest hissaron pina acum. Daca deja am hissaron, atunci le revelez. Totul depinde de kelim, deoarece lumina in sine, este in stare de pace completa. Daca nu aspirati sa revelati aceste kelim, ce altceva ar putea fi facut aici? Trebuie sa creati un sistem care sa va faca sa va intoarceti constant catre intentia voastra; acesta este sistemul garantiei mutuale. Este atunci cind toti prietenii au grija de viata spirituala. Daca acest lucru nu se intimpla, atunci nimic nu va avea loc.

.

Toate cele 613 dorinte ale fiecarei persoane, ar trebui directionate pentru binele aproapelui sau. Daca intentiile si dorintele voastre vor fi conectate impreuna, atunci toate se vor transforma intr-o barca prin intermediul carora vom naviga din mica noastra realitate neplacuta, catre lumea stralucitoare, catre frumusete, catre lumina. Cum se intimpla aceasta? Foarte simplu, pe masura ce ne corectam prin intermediul cartii Zohar (este numita lumina ce intoarce catre sursa), pe masura ce citim, este ca si cum ne-am aduna impreuna in aceasta barca, ii dam viata si ea isi incepe miscarea. Incepe sa navigheze prin intermediul luminii pe care o atrage. Si incepem sa simtim ca intram intr-o noua realitate. Ce este scris in legatura cu asta? Este scris: “Si tu ai facut acestea”. Construim lumea spirituala impreuna, o lume ce inca nu exista. Dar pe masura ce ne corectam dorintele, lumea spirituala incepe sa straluceasca in ele, in loc s-o faca in aceasta lume. Este spus: “Si precum e jos, asa este si Sus”. Daca, din contra, distrugem aceste dorinte ale noastre si ele nu sint acompaniate de intentia de a face bine grupului, de dragul prietenilor si a conexiunii dintre noi, daca existenta lor nu se bazeaza pe “iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”, atunci asta este ceva ce ne va face sa regresam. Si atunci intram iarasi in lumea noastra intunecata. Fiecare este responsabil aici, la fel ca si in barca, ea poate sa se scufunde chiar si dinn cauza unei gauri foarte mici, si acesta este exemplul cel mai bun. Barca este un exemplu al unitatii mutuale a grupului, in care fiecare este de fapt, o lume intreaga, si acesta este modul in care trebuie sa fie. Fiecare dintre noi ar trebui sa fie unit in aceasta masura!

.
.

Previous article29 DECEMBRIE 2010
Next article02 IANUARIE 2011
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."