26 DECEMBRIE 2010

0
704

.
Intrebare: Rabash scrie ca nimic nu depinde de esecurile cuiva. Atunci, de ce depinde abilitatea naostra de a reusi?
.

Atita timp cit nu intelegem cu adevarat acest lucru si faptul ca nimic din ceea ce avem acum, nu va trece in spiritual, va fi o surpriza pentru toata lumea. Intrati in spiritual printr-un filtru care nu permite sa treaca nimic din ceea ce va imaginati in acest oment. Tot ceea ce apartine dorintei voatsre egoiste, mintii voastre, tot ceea ce ati dobindit, este lasat aici; acele lucruri nu exista in spiritual. Totul depinde de eforturile exercitate in ciuda tuturor dificultatilor, problemelor si dezamagirilor.

.
Daca in ciuda tuturor acelor dificultati, persoana nu paraseste calea, ci continua sa avanseze, doar atunci poate atinge scopul si o face multumita persistentei sale. Pina acum eu v-am sfatuit un singur lucru, in ciuda tuturor problemelor, a esecurilor, a slabiciunii, sa continuati sa va straduiti sa avansati si aceasta va functiona, dar doar daca persoana isi foloseste timpul pe cit de mult posibil, adica daca persoana isi pretuieste timpul. Ar trebui sa incercati sa comprimati timpul si sa includeti cit mai mult posibil in fiecare moment. De aceea, este foarte important cum isi imparte timpul pentru a lua notite in timpul lectiei, cit de mult incearca sa disemineze in fiecare zi. Pe scurt, modul in care persoana isi foloseste timpul, este foarte important. Nu este nimic altceva ce puteti schimba acolo.

.

Cuvintul “prieten” este originar in ivrit din cuvintul “unitate” (“haver”-prieten, din “hibur”-unitate). Daca reusiti sa uniti ceva ce va este strain stadiului vostru interior, atunci asta se numeste “prieten”.

.
Stadiile pe care le-ati simtit in exteriorul vostru, sint numite prieteni, stadiile pe care le-ati simtit ca fiind straine, stadiile cu care ati lucrat pentru a le uni cu voi, si bineinteles ca nu ati reusit asta de unii singuri, ci ati cerut luminii sa faca acest lucru pentru voi si ea v-a influentat si i-a unit cu voi. Cu alte cuvinte, lumina a corectat atitudinea voastra fata de prietenii care urmeaza aceeasi cale ca si voi, si astfel modul in care va purtati cu ei, devine similar cu cel pe care il aplicati voua insiva. Atunci ii veti simti, veti simti ca asta este a voastra “Yeshiva” (in ivrit, literal, “unitate, intrunire”). Yeshiva este o dorinta obisnuita a dorintelor ce au fost separate si care acum s-au intors spre unitate. Inainte de asta, ei au fost separati, fiecare exista doar pentru sine; acesta este modul in care egoul meu a perceput totul. M-am minimalizat, am schimbat starea de a “sta in picioare” cu cea de a “sta jos”: si atunci toata lumea se poate uni, “stind jos”. De aceea, asta se numeste Yeshiva, katnut (stadiul umil). Ar trebui sa percepeti totul ca si calitati interioare, deoarece in realitate nu exista nimic altceva inafara de asta.

.
.

Previous article22 DECEMBRIE 2010
Next article27 DECEMBRIE 2010
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."