19 IANUARIE 2011

0
795

.
.

Intrebare: Cum putem creste puterea depasirii problemelor, cu scopul de a cistiga in fata crescatoarei dorinte egoiste?

.
.

Dorintele, impreuna cu toate celelalte calitati umane, incep cu ce mai rea (acesta este modul in care ele apar persoanei), toate ne sint revelate din sistemul comun al sufletelor care se deplaseaza catre corectie in concordanta cu programul comun al creatiei. Am primit acest program din punctul de inceput si de aceea, sintem incapabili de a corela unei persoane, orice definitie care ii apartine doar ei. Ea este ca o roata dintata, o parte integrala a unui sistem; trebuie sa reveleze calitatile sale, toate inclinatiile sale, toate stadiile sale.
.
Persoana nu ar trebui sa fac vreo calculatie despre faza in care se afla la un anumit moment, deoarece nu este ea, ci sistemul comun se afla intr-un anumit stadiu care decide ceea ce i se intimpla persoanei respective. Nu ar trebui sa va ingrijorati de stadiul curent, deoarece nu puteti face nimic in aceasta privinta. Este stabilit de mii de conditii care sint inafara voastra. In mod similar, nu ar trebui sa decideti nimic sau sa ginditi ceva despre stadiul vostru viitor, deoarece deasemeni nu depinde de voi, ci este decis de intregul sistem care trebuie sa faca un pas inainte. Ginditi-va doar la ceea ce depinde de voi in aceasta actiune.
.
Ce depinde de mine in acest pas pe care trebuie sa-l fac acum? Si aici, deasemeni, nu fac totul de unul singur; sint ajutat de catre forta superioara. Nu descopar nimic de unul singur, ci fac asta cu ajutorul luminii superioare. Indata ce persoana determina acest lucru si ajunge cu adevarat la punctul in care isi da seama de acest lucru, ea incepe sa vada aceasta actiune foarte clar, distinct, ca o simpla apasare pe buton. Daca face acest lucru corect, avanseaza imediat. De fapt aceasta este intreaga sa misiune, aceea de a face doar actiunea care ii este ceruta in fiecare moment dat.
.
In procesul de clarificare, ea intelege deasemeni si alte lucruri, astfel incit, prin apasarea acestui buton, porneste de fapt intregul sistem si incepe sa-l inteleaga, sa-l patrunda, sa-l perceapa, si nu sta acolo, doar ca un porc de guineea care trebuie sa impinga ceva si sa primeasca mincare pentru acest lucru.
.
In acest mod persoana descopera conditiile si motivele variatelor stadii. Apasarea butonului este ultima actiune pe care o face. Acele descoperiri sint de fapt, tot ceea ce dobindeste.
.
.

Previous article17 IANUARIE 2011
Next articleRezumatul lecției din 20.01.2011
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."