19 DECEMBRIE 1010

0
823

.
.

Acum, putem vedea bazindu-ne pe experienta noastra, ca o persoana este incapabila de a se gindi la Creator tot timpul, pe moment uita de acest gind si chiar daca-si pune alarma la ceas sau isi angajeaza un gardian sa stea linga el si sa-i aminteasca constant sa faca asta, ea tot nu ar fi in stare sa indeplineasca acest lucru.
.

Persoana va incepe sa se gindeasca in primul moment, dar apoi totul e dat uitarii, deoarece ea se afla in opozitie totala, si asta este similar cu aprinderea unui bat de chibrit intr-un hol intunecat cu scopul de a-l ilumina. Ar putea asta sa ajute cu adevarat? Si daca da, atunci pina la ce nivel ar ajuta? Acesta este motivul pentru care se spune ca sistemul in sine, care este compus din indivizi, depinde complet de acestia, si ei ar trebui sa se adune in jurul acestei idei, accea de a darui Creatorului. Si ca avem nevoie sa ne gindim la asta tot timpul. Sentimentul de garantie mutuala ar trebui sa fie deasemeni, prezent acolo. Nu conteaza ca folosim o idee artificiala.
.

Poate ca acolo nu este nimic, nici Creatorul, nici daruirea, nimic, ci doar responsabilitatea mea fata de grup. Asta inseamna ca trebuie sa am grija ca toti sa se gindeasca la aceasta idee abstracta, in loc sa se gindeasca la un “elefant roz”. Va amintiti aceasta gluma: “nu va giditi la un elefant roz” Dar eu vreau ca asta sa se intimple cu ei. Acum, fiecare persoana ar trebui sa lucreze cu mine in aceasta intentie. Cum ne poate asta ajuta? Ne ajuta sa ne unim toti.
.
Pe linga asta, cabalistii spun ca daca lucrati la aceasta intentie de a va uni si de a-i tine pe toti intr-o stare da daruire fata de Creator, asta inseamna ca treziti lumina ce se rreintoarce la sursa. O reactie la un asemenea act, are loc imediat, in clipa in care vreti sa daruiti luminii, lumina va daruieste voua. Totusi, daca nu doriti sa daruiti luminii, ci doar vreti sa va uniti cu ceilalti, actionati exact cum procedau comunistii sovietici si in acest caz lumina nu o sa va daruiasca si voi primiti o lovitura. Dar daca sinteti angajati intr-o munca ce implica lumina inconjuratoare, veti primi doar binecuvintari. Aceste lucruri sint foarte simple si practice, si voi trebuie doar sa va dati seama de ele.

.
.

Previous articleGrupul copiilor din Toronto trimite un salut cald copiilor din Kli-ul Mondial!
Next article20 DECEMBRIE 2010
Mirela S.
Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala. "Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”. … Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."